Sport

Met biertje in de hand NEC kijken in de kerk

NEC-supporters kijken de wedstrijd in de St. Stevenskerk.
NEC-supporters kijken de wedstrijd in de St. Stevenskerk. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ook al was het een domper dat de wedstrijd zaterdag gestaakt werd, het bood wel een uitgelezen kans om een wedstrijd van NEC op een unieke locatie te zien. NEC heeft namelijk deze week de sleutels van de Stevenskerk in Nijmegen in handen. Honderden fans genoten er van de 0-1 winst op FC Groningen.
"Het is heel bijzonder, ik denk dat dit nog niet eerder is gebeurd", reageert een supporter die op de wedstrijd was afgekomen. "Het is wel goed geregeld, dus ik vind het wel leuk." Maar de reden was natuurlijk minder, namelijk dat duels worden gestaakt als er vanuit het publiek objecten op het veld worden gegooid.
"Jammer dat dit nou allemaal zo moet", vindt een andere supporter van de nieuwe regels van de KNVB. "Ik ben bang dat dit even nodig is en hoop dat het dan snel weer beter wordt in de stadions en dat we dan weer naar het stadion kunnen." Maar hij geniet wel van de middag in de Stevenskerk. "Mooie kerk, mooie club, mooie combinatie."
Bekijk hier de beelden vanuit de Stevenskerk:
NEC kijken in de kerk

Goede timing

De Stevenskerk biedt dit jaar, ter ere van het 750-jarig bestaan van de kerk, de kans om een uniek idee te huisvesten in de kerk. Zo is er al een tattoo-expo geweest en neemt NEC deze week de kerk over. Mensen kunnen er hun seizoenkaart verlengen, het NEC-museum bezoeken en dus het restant van het gestaakte duel uit het weekend bekijken.
Voor de wat oudere bezoeker was het ook even wennen. "Ik heb in deze kerk alles meegemaakt, feestjes, bruiloften, begrafenissen, maar een wedstrijd van NEC op het grote scherm nog nooit."

Drie punten

Het kijken in de kerk heeft een groot voordeel: de akoestiek is er geweldig. En dat hoor je het beste als er gejuicht wordt. Toen een penalty in de 84ste minuut voor NEC door Jordy Bruijn benut, ontplofte de kerk en stond men op de kerkbanken.
Overigens werd er geen wijn, maar gewoon bier geschonken. Daar werd niet mee gegooid, maar gewoon gedronken. En met drie punten op zak, smaakte die ongetwijfeld extra lekker.