Sport

NEC dinsdag opnieuw naar Groningen, maar wie betaalt dat?

Supporters in stadion Euroborg balen nadat de wedstrijd is gestaakt.
Supporters in stadion Euroborg balen nadat de wedstrijd is gestaakt. © ANP
NIJMEGEN - Het restant van de gestaakte wedstrijd tussen FC Groningen en NEC wordt dinsdag in Groningen een leeg stadion uitgespeeld. Beide ploegen hervatten het duel om 15.00 uur bij een stand van 0-0. De wedstrijd werd zaterdagavond vroegtijdig afgeblazen omdat een grensrechter was geraakt door een plastic beker vol bier.
Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC is teleurgesteld dat de wedstrijd al over twee dagen plaatsvindt. "We hebben gevraagd om meer rusttijd. Onze spelers zijn midden in de nacht teruggekomen in Nijmegen. Ze hebben zondag een vrije dag en maandag kan er nog één keer worden getraind. Dat is een voorbereiding van één training."

Van Schaik wil compensatie

Ook het feit dat er geen supporters welkom zijn in de Euroborg, zit Van Schaik niet lekker. "Onze supporters worden hier zonder schuld mee opgezadeld", zegt hij.
Van Schaik klopt bij de KNVB aan voor compensatie. "Doordat de wedstrijd opnieuw moet worden gespeeld, maken we extra kosten. We willen weten waar we die rekening heen kunnen sturen." Of de Nijmeegse supporters die zaterdag voor niets urenlang in de auto naar Groningen zaten kunnen rekenen op compensatie is nog niet duidelijk. Ook daarvoor vestigt Van Schaik zijn hoop op de KNVB.

Jongeman zit nog vast

De politie houdt een 18-jarige Bedummer verantwoordelijk voor het gegooide biertje. De politie kan nog niet zeggen of er aangifte tegen de man is gedaan. De vermoedelijke dader wordt voorlopig nog even vastgehouden.
Supporter Rik is ook teleurgesteld in het staken van de wedstrijd. "Maar we konden het ook wel een beetje zien aankomen. De supporters van FC Groningen zijn ontevreden, dus het was een beetje te voorspellen." Hij betaalde 27 euro voor een ticket met busreis, maar dat geld hoeft hij niet per se terug te zien, "maar het zou wel mooi zijn."
Dit gedrag moet worden uitgebannen
De clubdirecteur benadrukt wel achter het staken van de wedstrijd te staan. "We hebben met zijn allen besloten dat dit soort gedrag moet worden uitgebannen en daar staan we achter. De gevolgen zijn nu alleen voor ons heel treurig." Hij neemt de KNVB dan ook niets kwalijk. "Het is voor iedereen een nieuwe situatie."