Sport

Charlison Benschop 'zeer teleurgesteld' in De Graafschap

Charlison Benschop verlaat De Graafschap
Charlison Benschop verlaat De Graafschap © Orange Pictures
DOETINCHEM - Charlison Benschop kijkt met een slecht gevoel terug op het conflict dat hij had met de clubleiding van De Graafschap over zijn contract. De spits is inmiddels weer speelgerechtigd en viel tegen Jong AZ alweer even in. "Je spreekt bepaalde dingen af met elkaar. Dan is dit jammer."
De 33-jarige Benschop zou in de slotfase van het seizoen nog wel eens heel belangrijk kunnen worden voor De Graafschap dat na de nipte zege bij Jong AZ nog altijd in de race is voor een play-off plek in de strijd om promotie. Die kans is niet groot. De Graafschap moet dan op plek acht eindigen. Ze staan nu tiende met vier punten achterstand op NAC Breda. Ook moeten de Superboeren Telstar nog voorbij.
Benschop is met zijn ervaring en positieve voorkomen een geliefd persoon binnen de selectie van De Graafschap. In het centrum van de aanval heeft trainer Roelofsen weinig opties. Benschop was ook altijd een vaste waarde in het elftal totdat de van Curaçao afkomstige speler dichtbij 25 wedstrijden was voor zijn werkgever. Vanaf dat moment zou zijn contract verlengd moeten worden met nog minimaal een jaar.

Aangeslagen aanvaller

De Graafschap wilde dat om financiële redenen niet en zette Benschop vlak voor FC Eindhoven uit, op 24 februari, van de ene op de andere dag uit de wedstrijdselectie. Zes weken lang zat de aangeslagen aanvaller zich plotseling te verbijten op de tribune.
In het contract met Benschop zat een clausule die verlenging na 25 wedstrijden noodzakelijk maakte. Die clausule is er vorige week uitgehaald. In ruil daarvoor heeft het kamp Benschop naar verluidt enkele duizenden euro's betaald.

'Dit had ik zo niet verwacht'

Hij sprak over de vreemde kwestie na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong AZ. "Iedereen heeft gezien hoe het is gelopen. Ik heb zes wedstrijden niet gespeeld en dat was voor mij een flinke teleurstelling. Als je topfit bent en bijna alles speelt. Uit het niets kwam dit bericht en dat had ik absoluut niet verwacht van de club."
Aanvankelijk deden Benschop en zijn zaakwaarnemer geen water bij de wijn. Maar uiteindelijk werd de zaak opgelost met een financiële schikking. Benschop zegt technisch manager Peter Bijvelds niets te verwijten.
"Nee, ik neem hem niets kwalijk. Maar je hoeft niet alles te accepteren. Samen spreek je bepaalde dingen af. De manier waarop het is verlopen is gewoon jammer en voor mij heel teleurstellend. De clausule is er nu uitgehaald. Verder geef ik daar geen commentaar op. Ik hoop het seizoen mooi af te sluiten."

'Ik had graag willen blijven'

De wegen zullen na dit seizoen scheiden. De Graafschap moet fors bezuinigen, omdat de club een flink verlies heeft geleden in het afgelopen boekjaar. "Ik had graag willen blijven, heb mezelf ook vaak weggecijferd voor het team. Ik wil nog graag een paar jaartjes voetballen, maar in principe is dat volgend seizoen inderdaad niet meer hier."
"We zitten in een behoorlijke fase en we spelen nog steeds ergens voor", blijft Benschop strijdbaar aan de vooravond van het thuisduel met de nummer twee Heracles Almelo. "Ik heb altijd gezegd dit seizoen is geen sprint, maar een marathon."