Sport

Contractperikelen bij NEC: Balende Bruijn, geheimzinnige El Karouani en zwijgende Marquez

Souffian El Karouani (links) verlaat NEC
Souffian El Karouani (links) verlaat NEC © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Bij NEC is het onrustig door contracten die al dan niet worden verlengd. Er is irritatie en verwarring. Want de deadline van 1 april die de club had gesteld, blijkt toch rekbaar.
Vorige week was NEC heel stellig. Bart van Rooij, Ivan Marquez en Souffian El Karouani hadden al een tijdlang een aanbieding in beraad. Voor 1 april moesten zij duidelijkheid verschaffen. Maar op 31 maart heeft alleen Bart van Rooij dat gedaan. De rechtsback verlengt zijn contract met twee jaar.
"Het duurde even. Het is een lastige periode geweest voor mij, maar ik heb een keuze gemaakt met gevoel. Ik ben hartstikke blij met de keuze die ik heb gemaakt. Als je kijkt van waar we komen met NEC, van plek acht in de KKD tot nu achtste in de eredivisie. Ik hoop dat we nog meer kunnen stijgen met NEC. Ik heb alle vertrouwen in het plan dat er ligt bij de club. En als ik volgende zomer vertrek, zal iedereen dan blij zijn met de verkoop van Bart van Rooij."
Bart van Rooij is tevreden bij NEC.
Bart van Rooij is tevreden bij NEC. © Omroep Gelderland

Marquez zwijgt

Ivan Marquez tekent vooralsnog dus niet bij en wordt door NEC uit de media gehouden. De Spaanse verdediger gaf in het verleden aan te willen blijven, maar met een langdurig contract. Verder schijnt Marquez naar zijn manager te verwijzen.
Souffian El Karouani ziet 1 april helemaal niet als een ultimatum. "Voor zover ik weet zijn we nog bezig met de onderhandelingen. Ik sluit niet uit dat ik nog bijteken", lacht de linksback.

Uit elkaar

Voor Jordy Bruijn eindigt het verhaal NEC na dit seizoen. "Ik ga weg. Ik heb twee weken geleden een gesprek gehad met de club. De optie wordt niet gelicht en er ligt geen contractverlenging in het verschiet. Dus wij gaan per 1 juli uit elkaar. Ik heb hier een hele mooie tijd gehad en ik denk dat ik ook belangrijk ben geweest voor de club."
"Ik baal niet per se, omdat ik het probeer zo positief mogelijk te bekijken. Maar ik baal wel van de manier waarop ik nu wegga. Ik heb te weinig gespeeld, mede ook door een blessure. Ik kwam hier ooit om te promoveren en dat is gelukt. Misschien kan ik afscheid nemen met het halen of zelfs het winnen van de play-offs om Europees voetbal. En dan een mooi avontuur. Maar wie weet kom ik ooit terug."
Kijk hier hoe de spelers reageren op de contractperikelen:
Vreemde situatie rond contracten NEC