Sport

Keeper Eloy Room verliest van Messi, maar gaat wel met zijn shirt naar huis

Eloy Room gaat naar huis met het shirt van Lionel Messi.
Eloy Room gaat naar huis met het shirt van Lionel Messi. © AFP / Eloy Room
BUENOS AIRES - De Nijmeegse doelman Eloy Room beleefde dinsdag een bijzondere avond. De international bij Curaçao speelde in Buenos Aires tegen regerend wereldkampioen Argentinië. De wedstrijd eindigde in een 7-0 nederlaag, maar desondanks is Room tevreden. Na de wedstrijd mocht hij shirtje ruilen met niemand minder dan Lionel Messi.
Room is pas net wakker als hij vanuit zijn hotelkamer in Buenos Aires op Radio Gelderland vertelt hoe hij de avond heeft beleefd. "Ik heb maar twee uurtjes geslapen, dus het was een kort nachtje. Maar toen zag ik het shirt weer liggen en was alles weer goed."
De doelman van het nationale team van Curaçao speelde een oefenwedstrijd tegen de wereldkampioen en stond de hele 90 minuten onder de lat. De wedstrijd trok 43.000 toeschouwers en was al binnen een minuut uitverkocht.

Niet laten scoren

In een kolkende arena moest hij er maar even aan gaan staan: Lionel Messi van scoren afhouden. Dat lukte heel even, want pas na 20 minuten lag de eerste bal erin. "We wisten dat het een uitdaging zou zijn en we begonnen sterk. Als dan de goals beginnen te vallen weet je dat het een moeilijke avond wordt."
Maar de 7-0 nederlaag deert Room niet. "Het is een prachtig moment dat je überhaupt tegen Argentinië mag spelen. Je maakt dat maar een keer mee en het blijft voor altijd een mooie herinnering."
Ik dacht: deze kans laat ik niet schieten
Room was niet de enige die zijn oog had laten vallen op het tenue van Messi. "Vooraf waren alle andere jongens ook al naar Messi toegegaan om zijn shirt te vragen. Maar toevallig liep ik na het rustsignaal naast hem richting de spelerstunnel. Ik dacht: deze kans laat ik niet liggen. Toen vroeg ik om zijn shirtje en hij zei toe."

'Misschien heb ik wel indruk gemaakt'

Hoewel Messi drie keer het net wist te vinden, kon Room nog tien reddingen verrichten. "Messi zei na afloop dat ik er een paar ballen goed had uitgehouden. Misschien heb ik wel indruk gemaakt en daarom het shirtje gekregen."
Messi scoorde in de wedstrijd zijn honderdste interlandgoal.

In de wasmachine?

Het gedragen blauwwitte shirt verdwijnt in ieder geval níet in de wasmachine. "Ik ga hem inlijsten en op een plek hangen waar iedereen hem kan zien, ik denk in de woonkamer. Ik lijst eigenlijk nooit shirts in, dat heb ik alleen bij mijn debuutshirt gedaan, maar deze ga ik ook zeker ophangen."