Sport

NEC houdt smaakmaker Tavsan binnenboord, Bruijn mag weg

Elayis Tavsan verlengt toch zijn contract bij NEC.
Elayis Tavsan verlengt toch zijn contract bij NEC. © Orange Pictures
NIJMEGEN - NEC kan ook volgend seizoen beschikken over Elayis Tavsan. Jordy Bruijn krijgt geen contractverlenging in Nijmegen. Hij mag dus uitkijken naar een andere club.
NEC lichtte de optie in het aflopende contract van vleugelspits Tavsan, waardoor de technisch vaardige speler ook in het nieuwe seizoen te bewonderen zal zijn in De Goffert. Afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met een buitenlandse club en gaf hij zelf ook aan open te staan voor een vertrek. Nu blijft hij dus toch.

Einde aan droogte

De 21-jarige buitenspeler scoorde zaterdag nog op fraaie wijze in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hij had sinds oktober geen doelpunt meer gemaakt. Vandaag meldde Tavsan zich op het KNVB sportcentrum in Zeist bij de selectie van Jong Oranje, waar hij goed presteert.
Ook voor middenvelder Jordy Bruijn had NEC de optie om het aflopende contract eenzijdig te lichten, maar technisch directeur Carlos Aalbers besloot daarvan af te zien. Bruijn kan lang niet altijd meer rekenen op een basisplaats bij de huidige nummer acht van de eredivisie.

Branderhorst mag blijven

Clubs moeten formeel voor 1 april aan spelers laten weten of ze van plan zijn een aflopend contract te verlengen. Doen ze dat niet voor die datum, dan wordt het automatisch verlengd. Behalve Bruijn kunnen ook Mathias De Wolf, Joep van der Sluijs, Terry Lartey Sanniez en Ilias Bronkhorst vertrekken bij NEC. De Nijmeegse club, zeer ambitieus, wil fors doorselecteren volgend seizoen.
De verdedigers Iván Márquez, Bart van Rooij en Soufian El Karouani kregen eerder al een aanbieding om hun contract te verlengen. Ook doelman Matijs Branderhorst kreeg onlangs een voorstel om te verlengen. NEC is erg tevreden over hem, maar Branderhorst baalt dat hij niet keept in de eredivisie. Jasper Cillessen krijgt de voorkeur.