Sport

NEC eindelijk naar achtste plaats na zege op RKC

Reden tot juichen voor de NEC-spelers
Reden tot juichen voor de NEC-spelers © Broer van den Boom
WAALWIJK - NEC staat eindelijk op de achtste plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren wonnen in Waalwijk met 3-1 van concurrent RKC.
NEC had het in het begin niet eenvoudig en doelman Jasper Cillessen voorkwam een achterstand toen Seuntjes zo door kon lopen. NEC kende daarna een ijzersterke fase, waarin Nany Dimata bijna raak kopte. Even later gaf de Belgische spits een mooie assist gaf aan Oussama Tannane, die raak schoot in de korte hoek. En na een goede actie van Dirk Proper kreeg Elayis Tavsan de bal. De vleugelspits dribbelde naar binnen en plaatste de bal hoog in het doel: 0-2.
Na een overtreding op Tavsan kreeg NEC een vrije trap en die werd hard over de grond binnengeschoten door opnieuw Tannane. Namens RKC raakte Seuntjens vlak voor rust nog de lat.
In de tweede helft dacht NEC een strafschop te krijgen na een valpartij van Dimata, maar de VAR greep in en de bal ging toch niet op de stip. RKC probeerde het nog en toen Seuntjens uithaalde, redde Cillessen met de voet, maar de rebound was voor Anita: 1-3. Na een overtreding op Souffian El Karouani kreeg NEC wel een strafschop Tannane schoot te zacht in, waardoor Vaessen kon redden. Tavsan raakte na briljant werk van Tannane nog de paal en ook invaller Anthony Musaba schoot op de paal, maar het bleef 1-3.
Een Nijmeegs feestje in Waalwijk
Een Nijmeegs feestje in Waalwijk © Broer van den Boom
NEC staat nu achtste, maar nummer negen RKC heeft twee punten achterstand en nog een wedstrijd te goed.