Sport

Rene en Bart lopen drie keer de Stevensloop: 'Mensen verklaren ons voor gek'

Rene en Bart.
Rene en Bart. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De meeste hardlopers zondag tijdens de Stevensloop zullen allemaal netjes één afstand lopen en dan uitgeput over de finishstreep komen. Maar voor de vrienden Bart en Rene geldt dat niet. Zij kiezen er voor om alle drie de afstanden van de Stevensloop te lopen zondag. "Mensen verklaren ons voor gek", vertelt Rene.
Rene en Bart wonen in Groesbeek en lopen zondag in Nijmegen in vertrouwde omgeving. Ze beginnen met de halve marathon en lopen daarna ook nog de 10 kilometer en de 5 kilometer. "Op het werk verklaren ze me echt voor gek ja", zegt Rene lachend. "Ze vragen dan of ik ook nog ga wandelen tussendoor, haha. Ik kan me wel voorstellen dat ze me voor gek verklaren hoor. Maar de een die heeft een treinbaan op zolder als hobby en de ander gaat hardlopen. Zo heeft elke gek zijn gebrek hè?"
De twee lopen de drie afstanden, omdat ze zich voorbereiden op de marathon van Rotterdam. Die is komende maand, dus moet er nog even flink getraind worden. Ze zijn overigens de enige twee die ingeschreven staan op alle drie de afstanden in Nijmegen.
Bart en René aan het trainen voor de Stevensloop.
Bart en René aan het trainen voor de Stevensloop. © Omroep Gelderland
Een uitdagende middag wordt het zondag sowieso voor de twee vrienden, niet alleen tijdens de hardloopwedstrijd, maar ook tussendoor. "Het is niet zo dat we even rustig aan kunnen doen tussen de afstanden door", lacht Bart. "We hebben telkens maar een kwartiertje om van startnummer te wisselen, een banaantje te eten en een paar flauwe grappen te maken."

Geheim wapen

Want dat is ook hun geheime wapen. Want zoveel kilometers lopen, kun je alleen doen als je er plezier in hebt, vertelt Bart. "We moeten elkaar dus flauwe grappen vertellen, want lachend gaat het altijd beter, je moet dus vooral plezier hebben."
Rene hoopt dat er veel mensen komen kijken. "Als we ook nog eens flink aangemoedigd worden, dan moet het wel goed gaan komen."
Kijk naar een korte reportage:
Rene en Bart lopen drie keer de Stevensloop
De Stevensloop is zondag live te volgen bij TV Gelderland in een extra uitzending die begint om 11.50 uur. Ook online kan je meekijken.