Sport

De Graafschap is helemaal opgeleefd: 'Hier word je vrolijk van'

Juichende spelers bij De Graafschap
Juichende spelers bij De Graafschap © Omroep Gelderland
DORDRECHT - De Graafschap kende een belabberd seizoen, maar de laatste weken is de club helemaal opgeleefd. Na vier zeges op rij doet De Graafschap weer serieus mee om de prijzen.
Doelman Hidde Jurjus ziet echt een kentering. "Een paar weken geleden zei ik nog: zo zijn we gewoon niet goed genoeg en dan heeft het geen zin. Maar hiermee kunnen we verder. We hebben een mooie serie neergezet. Je ziet dat jongens zich goed voelen en dan valt het kwartje de goede kant op. We hebben vertrouwen door de laatste wedstrijden en dan zie je dat de creatieve jongens net wat meer durven."
De 4-0 zege in Dordrecht was genieten voor trainer Richard Roelofsen. "De eerste helft vond ik er heel goed uitzien. We gaan met 2-0 de rust in, maar we verzuimden een grotere voorsprong te nemen. Na rust was het wat minder en krijgt Dordrecht twee goede kansen. Daarna maken we met twee goede counters het verschil."
De Graafschap-trainer Richard Roelofsen
De Graafschap-trainer Richard Roelofsen © Omroep Gelderland
Het plezier spat van het spel af. "Dat wordt ook wel bepaald door de resultaten. En spelers zijn ook bereid om elkaars fouten goed te maken. Als dat in een ploeg zit, word je als trainer wel vrolijk. Vier keer op rij gewonnen, dat zijn fijne cijfers. Daar ben ik trots op."
Hidde Jurjus heeft al bijna 400 minuten geen tegentreffer meer hoeven incasseren. "We doen er alles aan om de nul te houden. We helpen elkaar en het lukt al vier wedstrijden. Dat is ook heel leuk om mee aan de gang te zijn. We gaan daar met z'n allen ook voor. Het leeft ook echt bij de andere verdedigers."
De Graafschap wint vier keer op rij