Sport

NEC'er Tannane bijt van zich af

Oussama Tannane krijgt veel te verduren.
Oussama Tannane krijgt veel te verduren. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Oussama Tannane is vaak het mikpunt van kritiek. Daar heeft de spelverdeler van NEC geen moeite mee, maar zelf heeft hij ook een nadrukkelijke mening.
Analitici gingen na Ajax-NEC voor de zoveelste keer weer in op het gedrag van Tannane. "Iedereen mag een mening over mij hebben, maar ik mag blijkbaar mijn mening niet geven. Ik vind dat ik altijd mijn mening moet geven. Ik heb een persoonlijkheid en kom voor mijzelf op. Niemand komt voor mij op, dan doe ik het zelf wel."

Vaak dingen tegen

De spelverdeler voelt zich vaak niet beschermd in het veld. Zo kreeg hij tegen Ajax een tik van Alvarez en daarvoor werd geen rode kaart getrokken. "Iedereen zegt dat het honderd procent rood is. Maar ik krijg zoiets niet mee. Je hoeft niet voor mij te zijn. Maar we moeten ten allen tijde wel eerlijk blijven. Die dingen heb ik vaker tegen."

Genieter

Tannane wordt wel vaak in de gaten gehouden door scheidsrechters. "Veel mensen zeggen: als jij een scheetje laat, krijg je al een gele kaart. Ik mag niks fout doen. Daar let ik wel op. Alleen is het niet fijn voetballen. En dat terwijl ik een genieter ben. Ik wil gewoon lekker voetballen. Voor mij is dat het belangrijkste. Ik wil me het liefst niet op die andere dingen richten, maar het zit niet altijd mee."
"Het liefst wil ik het over het voetbal hebben. En niet over andere dingen. Maar het lijkt alsof ik nooit mijn mening mag geven, dan bekritiseren ze mij meteen weer. Dat is het nadeel."

Aan de bak met NEC

NEC wil de play-offs halen en kan de komende weken belangrijke zaken doen tegen FC Utrecht en RKC. "We hebben aardig wat concurrenten nu, we kunnen zeker aan de bak. Het vertrouwen zit goed, maar we moeten het ook doen. Ik geloof in dit team en we halen de laatste tijd echt het niveau dat we willen hebben. Twee keer winst en tegen Ajax hadden we een gelijkspel verdiend."
Tannane voelt zich vaak gezocht