Sport

Witte rook lijkt nabij voor NEC en Meijer

NEC-trainer Rogier Meijer.
NEC-trainer Rogier Meijer. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het lijkt erop dat Rogier Meijer ook volgend seizoen hoofdtrainer is van NEC. De 41-jarige Doetinchemmer is daar al een tijdje over in gesprek met de Nijmeegse club.
"We hebben er gesprekken over en dat verloopt heel positief. Ik verwacht binnenkort duidelijkheid", zegt Meijer. "De intentie is er van beide kanten om met elkaar verder te gaan. Het is even afwachten over de laatste dingen, maar ik verwacht wel dat het goed komt."
Meijer vormde in het seizoen 2019/20 met François Gesthuizen en Adri Bogers een driemanschap, dat de leiding had bij NEC. In de zomer van 2020 benoemde de club hem tot hoofdtrainer en aan het eind van dat seizoen promoveerde Meijer met NEC naar de eredivisie, waarin de club zich vorig seizoen moeiteloos handhaafde.

Eigen talenten

Onder Meijers leiding braken eigen talenten als Dirk Proper, Bart van Rooij en Souffian El Karouani door en groeiden zij uit tot vaste waarden bij NEC. Momenteel staat de club negende in de eredivisie. Het doel is een plek bij de eerste acht, want NEC wil strijden om Europees voetbal.
'We zijn nu drie jaar bezig en we zijn op alle vlakken behoorlijk gegroeid", constateert Meijer. "Op het gebied van voetbal, accommodatie en ontwikkeling. Dat is een mooi proces om te begeleiden en dat staat me wel aan."
Kijk hier wat Rogier Meijer zegt over de besprekingen met NEC:
De intentie is er van beide kanten