Sport

Voorzitter Vitesse stopt per direct: 'In belang van de club'

Henk Parren treedt terug bij Vitesse.
Henk Parren treedt terug bij Vitesse. © ANP
ARNHEM - Henk Parren vertrekt bij Vitesse als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) en de voorzitter van de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem. "Een besluit dat ik heb genomen in het belang van de club."
Wat Parren daar precies mee bedoelt, wordt niet duidelijk. Wel lag de commissaris enigszins onder vuur. Hij is samen met directeur Pascal van Wijk betrokken bij het dossier rond stadion GelreDome. De eigenaar van Stadion GelreDome, Michael van de Kuit, zei vorige week nog dat de bestuurders Parren en Van Wijk 'fantasten' zijn en dat ze zo snel mogelijk vervangen moeten worden.
"Met deze mensen gaat de club naar de afgrond", zei Van de Kuit. Of het stadiondossier verband houdt met het aftreden van Parren, is niet bekend.
Parren weet dat hij op een moeilijk moment vertrekt. "Ik wens de club het beste voor de toekomst, in het bijzonder voor deze uitdagende periode. Vanzelfsprekend blijf ik Vitesse met veel betrokkenheid en een geel-zwart hart volgen."
Het bestuur van de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem bestaat na het vertrek nog uit twee leden. Een vanuit het bestuur van de Supportersvereniging en één vanuit de Business Club. Dit bestuur mag de voorzitter van de Stichting benoemen en heeft ook de mogelijkheid om een nieuw lid van de Raad van Commissarissen aan te wijzen.

Roetert springt bij

In de komende tijd zullen de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem en de RvC worden bijgestaan door adviseur Bert Roetert. Hij is voormalig voorzitter van de RvC en de Stichting.