Sport

Ermelose uitblinker geniet van bekerstunt met Spakenburg: 'Mooiste in mijn carrière'

Een feestende Vince Gino Dekker (tweede van links)
Een feestende Vince Gino Dekker (tweede van links) © ANP
ERMELO - In een bomvolle Galgenwaard zorgde Spakenburg voor een van de grootste bekersensaties van de afgelopen decennia. De amateurs wonnen in de kwartfinales uit tegen FC Utrecht met liefst 1-4. En werden zo de derde amateurclub in de geschiedenis die de halve finales van de KNVB Beker bereikt.
Aanvaller Vince Gino Dekker uit Ermelo was een van de grote uitblinkers van Spakenburg. Met twee assists had 'de Messi van de Westmaat (het complex van Spakenburg, red.)' een belangrijke bijdrage aan de stunt, die vergelijkbaar is met het halen van de halve finale van de KNVB Beker door IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016).

'Fantastische avond'

"Het ging wel lekker. De tactiek was voor de rust de nul te houden en dan maar zien. Dat pakte goed uit. Wimilio (Vink, red.) maakte een wereldgoal en we gingen met 0-1 de rust in. Toen hadden we iets van 'wat gebeurt hier?' Zij maakten nog de 1-2, maar wij scoorden toen meteen weer. Het was een fantastische avond."
"Het is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt in mijn carrière", geniet de 25-jarige oud-prof. "Ik ben met Oranje Onder 19 Europees kampioen geworden en met Jong Ajax kampioen, maar in een volle Galgenwaard winnen dat is geweldig, zeker met amateurs."

Geprikkeld door speler FC Utrecht

De spelers van Spakenburg waren geprikkeld door uitspraken van FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber. Die liet voor de wedstrijd weten dat hij niet wist wie er bij Spakenburg spelen en dat hij ook niet wist wie de buitenspelers zijn. "Ik denk dat Klaiber nu wel weet wie Vince Gino Dekker is", lacht de rechtsbuiten.
Dekker vertelt dat het feest in Spakenburg tot 7.00 uur heeft geduurd. "Maar ik was 1.30 uur thuis, ik was kapot. En ik heb twee kleine kids, dus ik moest er vroeg uit." En 's middags moest Dekker gewoon weer werken. "Het leven gaat gewoon door."

Hopen op Feyenoord-uit

Hij heeft wel een voorkeur voor wie hij wil loten in de halve finales. "Feyenoord-uit", zegt hij met nadruk. "Of De Graafschap-thuis. Maar ik denk niet dat die van Ajax winnen." Als Spakenburg nog twee keer wint, heeft het de beker en mag het Europees voetbal spelen. "Haha, we moeten wel realistisch blijven", tempert Dekker de verwachtingen.
De Ermeloër speelde in het verleden betaald voetbal bij Jong Ajax, Jong AZ en Go Ahead Eagles. Een rentree in het profvoetbal sluit hij zeker niet uit: "Ze mogen me altijd bellen."