Sport

Atsu overleden na aardbeving, Vitesse draagt rouwbanden

Christian Atsu in zijn tijd bij Vitesse
Christian Atsu in zijn tijd bij Vitesse © Omroep Gelderland
ANTIOCHIë - Voormalig Vitessenaar Christian Atsu is dood aangetroffen onder het puin van de aardbeving in Turkije. Zijn woonplaats Antakya is zwaar getroffen door de beving. Volgens zijn manager wordt er nog gezocht naar voorwerpen van de voetballer. "Zijn telefoon hebben we ook al aangetroffen."
Christian Atsu speelde in het seizoen 2013/14 voor Vitesse. Hij werd gehuurd van Chelsea en maakte in 28 wedstrijden vijf doelpunten. In dat seizoen stonden de Arnhemmers wekenlang bovenaan in de eredivisie en Atsu was vaak één van de uitblinkers. Daarna speelde de Ghanese international onder meer voor Everton en Newcastle United.
Atsu speelde dit seizoen bij de Turkse club Hatayspor. Die club vertelde gister dat Atsu eigenlijk van plan was om een aantal uur voor de beving naar Frankrijk te reizen. Hij zou een nieuwe club willen zoeken. Maar door een winnend doelpunt had hij last minute besloten toch bij Hatayspor te blijven.

'Dank voor de steun'

Zijn zaakwaarnemer kondigde het overlijden aan op Twitter. "Dank aan iedereen voor alle gebeden en steun." Ook vraagt hij mensen om de familie in deze zware tijden niet te storen.
Ook zijn oude club, Vitesse, plaatste een statement. "Het is verschrikkelijk en niet te bevatten dat het laatste beetje hoop nu ook verdwenen is. Atsu maakte ook indruk buite nde lijnen. Binnen de club kan men louter positieve woorden voor hem vinden. Vitesse is aangeslagen door het vreselijke nieuws." De club draagt ter nagedachtenis zaterdag tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam zwarte rouwbanden.
In totaal zijn er bij de aardbeving in Turkije en Syrië al zeker 45.000 doden gevallen.