Sport

Voetbaldier Eric Meijers weer op het veld: 'Pats pats, tak tak!'

Eric Meijers zit nu bij TEC
Eric Meijers zit nu bij TEC © Omroep Gelderland
TIEL - Hij was een tijdje uit beeld, maar Eric Meijers is terug op het voetbalveld. De Nijmeegse trainer werkt tegenwoordig in Tiel, bij tweededivisionist TEC.
'Hup hup, tak tak, pats pats!, schalt de stem van Meijers over Sportpark De Lok. Hij leidt grote delen van de training, terwijl hoofdtrainer en technisch directeur Hans van de Haar vooral toekijkt.
De 59-jarige Nijmegenaar is blij weer op het veld te staan. "Heerlijk. We hebben een leuke groep en het klikt enorm met Hans. Ik zit 32 jaar in het vak en ik heb de laatste jaren een paar mutaties gehad, waardoor ik soms even een half jaartje thuis zat. Ik voel met hier wel weer lekker. Dicht in de buurt en een geweldige uitdaging om TEC in de tweede divisie te houden."

Dienende rol

"Hier is heel veel ambitie en er zijn veel mogelijkheden. Maar we moeten dat meer kop en staart gaan geven. Eerst maar eens overleven. We kunnen echt met de beste ploegen mee. Ik doe het samen met Hans, die ook technisch manager is. Daarom heeft hij ballast van wat er om het voetbal heen gebeurd. Ik heb een dienende rol, maar ik doe ook een gedeelte van de besprekingen en de trainingen. En ook met de opstelling en de wissels doen we alles samen. Vier ogen zien meer dan twee. Met alle ervaring die ik inmiddels in mijn rugtas heb, weet ik ook mijn plaats."

Fijne samenwerking

Hans van de Haar is blij met Meijers in de staf. "Wij waren op zoek naar een assistent-trainer. Toen kwam er iemand met een goeie tip dat Eric misschien wel zou willen. Dezelfde dag zaten we nog om tafel en het matchte meteen. We zitten op dezelfde lijn. We werken heel fijn samen en vullen elkaar aan."
Eric Meijers (met pet) en Hans van de Haar (met muts)
Eric Meijers (met pet) en Hans van de Haar (met muts) © Omroep Gelderland
Van de Haar is ook druk als technisch manager. "Ik pak dat er ook bij op en het gaat allemaal goed, maar ik kwam uren tekort. Daarom is Eric zo welkom hier. Het is voor mij prettig dat hij er is. Eric heeft drie keer zoveel ervaring als ikzelf. "

Trots op boek

Meijers stond na zijn ontslag bij Spakenburg een jaar niet meer op het trainingsveld. Wel kwam er in die periode een boek over hem uit, Van Kroonprins tot Kutkeeper. "Het is een prachtig hoofdstuk geweest. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan en kijk er met trots op terug. Ik wil iedereen adviseren om een boek te maken. Maar op het veld staan, is het mooiste wat er is."

Bekervoetbal

"Kijk maar weer naar het bekervoetbal van afgelopen week. Mooi dat mijn oude club Spakenburg nu in de kwartfinales staat. Dat is mij nooit gelukt. Ik heb wel vijf keer de laatste zestien gehaald, zoals De Treffers dat nu ook is gelukt. Het was vier keer met Achilles en de laatste keer met Spakenburg, toen we voor vijftigduizend man uit tegen Ajax mochten spelen. Daar kijk ik met een enorm mooi gevoel op terug."
Kijk hier hoe Eric Meijers training geeft in Tiel:
Eric Meijers voelt zich al thuis in Tiel