Sport

Assistent-trainer Roelofsen: 'Adrie kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid'

Richard Roelofsen verving tegen De Treffers de zieke Adrie Poldervaart
Richard Roelofsen verving tegen De Treffers de zieke Adrie Poldervaart © Orange Pictures
DOETINCHEM - Richard Roelofsen neemt voorlopig nog wel even de honneurs waar bij het kwakkelende De Graafschap. Nu Adrie Poldervaart in het ziekenhuis ligt, moet Roelofsen de Doetinchemse club weer in rustiger vaarwater zien te brengen. "Dat kan alleen met resultaten", weet de voormalig spits.
Zaterdag besloot de clubleiding van De Graafschap in nauw overleg met Poldervaart dat het beter is om even afstand te nemen. Telstar was een dag ervoor met 1-0 te sterk en drukte de club uit Doetinchem nog dieper in de zorgen. De slechte resultaten dit seizoen hebben duidelijk zijn weerslag op Poldervaart, die zich tijdens de wedstrijd al niet goed voelde.
De Zuid-Hollander moest zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis. Of dat direct verband heeft met de grote druk die Poldervaart ongetwijfeld ook voelt bij De Graafschap, is onduidelijk. Dinsdag wenste de trainer de selectie succes met een foto vanuit het ziekenhuis. De Graafschap speelde thuis tegen De Treffers voor de beker en won na een redelijke tweede helft met 3-0.
Richard Roelofsen, die het dit seizoen al eerder had overgenomen van de zieke Poldervaart en toen gelijkspeelde tegen Almere City, zei na de wedstrijd iets meer over de huidige situatie.

'Zorgelijke situatie'

"Met de club is besloten om Adrie een aantal dagen rust te geven. Hij kwakkelde al een tijdje en de situatie werd op een gegeven moment een beetje zorgelijk. Binnen die dagen is hij voor onderzoek ook opgenomen dus dat het serieus was, was toen wel duidelijk. Nee, ik kan niet zeggen wat er precies aan de hand is, dat mag ook niet volgens mij."

Wachten op tegenbericht

Roelofsen blijft de komende dagen nog zeker voor de groep staan. Vrijdag speelt De Graafschap alweer tegen NAC Breda. "Tot we tegenbericht krijgen van Adrie dat hij weer kan beginnen", antwoordt Roelofsen op de vraag hoe lang hij de honneurs blijft waarnemen. "Daarna houdt het weer op."
Het contact tussen beide trainer is volgens Roelofsen 'redelijk.' De Doetinchemmer, die al jaren bij De Graafschap werkt en ook bevoegd is om een eerste elftal te coachen in het profvoetbal, gaf daarbij de volgende verklaring.

'Juist nu rust geven'

"Dat heeft met de situatie te maken. We weten namelijk hoe betrokken Adrie is. Door steeds informatie te geven, blijft hij toch met alles bezig en dat willen we nu niet. We willen hem juist rust geven zodat hij goed aan zijn herstel kan werken. En hij zich geen zorgen maakt over wat hier allemaal gebeurt. Of ik ervan uitga dat hij snel terugkomt? Ik hoop het."
Richard Roelofsen vertelt over de situatie rond hoofdtrainer Poldervaart