Sport

Hoogspanning in Gelderse bekerderby, 'De Kuip lonkt'

Wordt het vanavond feest op De Vijverberg?
Wordt het vanavond feest op De Vijverberg? © ANP
DOETINCHEM - Profclub De Graafschap en amateurclub De Treffers spelen dinsdagavond in de achtste finales van de KNVB Beker. Frank Wijnhoven, oud-speler van beide clubs, denkt dat de Groesbekenaren zeker niet kansloos zijn in Doetinchem.
"Ik ben vijftig jaar lid van De Treffers. Het is mijn club. Bij De Graafschap heb ik maar een jaar gespeeld, dus dat is een heel erg verschil. De Graafschap is een geweldige club, maar het gaat niet echt lekker", weet Wijnhoven.

'Charme van het bekervoetbal'

"Ik denk dat De Graafschap onder hoogspanning staat en dat die moeten. De Treffers heeft niets te verliezen. Het is geen uitgemaakte zaak. De Treffers wordt gesteund door zevenhonderd, achthonderd supporters. Ik denk dat ze gaan verrassen. Dat is de charme van het bekervoetbal. De Treffers heeft al twee keer verrast tegen Cambuur en RKC. En ik zie ze in staat om dat vanavond weer te doen", voorspelt Wijnhoven.
"De Treffers gaat achteruit spelen en gokken op de counter, De Graafschap zal moeten komen en het spel moeten maken. Daar hebben ze problemen mee. Het wordt een wedstrijd met heel veel spanning, vooral voor De Graafschap. Voor hen zijn de belangen immens groot, ook financieel."

'Wedstrijd van de eeuw'

"Dat een amateurclub twee eredivisieclubs uitschakelt, dat heb ik nog nooit zien gebeuren. Het is de wedstrijd van de eeuw. De Treffers is nog nooit zover gekomen. Alles wat je meer kunt pakken, is meegenomen. De Kuip lonkt", lacht Wijnhoven.