Sport

Jeroen maakt wereldgoal: 'Dit lukt normaal nooit'

Meijers (links) rent juichend weg na zijn doelpunt
Meijers (links) rent juichend weg na zijn doelpunt © Rob Koppers
MALDEN - Wie herinnert zich niet de geweldige poeiers van Giovanni van Bronkhorst tegen Uruguay, van Dejan Stankovic tegen Manuel Neuer of van Philip Cocu in zijn afscheidswedstrijd bij PSV. Aan dat illustere rijtje kan nu de Maldense Jeroen Meijers worden toegevoegd.
De spelers van SV Juliana '31 lopen op wolken. De 6-0 overwinning op directe concurrent SV Orion voelt al heel erg lekker, en die vier goals van spits Carlito de Zeeuw zijn ook niet verkeerd, maar de held van het weekend heet Jeroen Meijers. Zondagmiddag schoot hij op onnavolgbare wijze raak.
Bij een 1-0 voorsprong vindt Jeroen de bal ter hoogte van de middellijn ineens vlak voor zijn voeten. Aannemen is niet nodig, hij heeft de trap al talloze keren geoefend. "Maar zo mooi ging hij er nog nooit in," vertelt de verdedigende middenvelder een dag later. De bal maakt een perfecte boog en eindigt een kleine 50 meter later perfect in de kruising.
Bekijk het doelpunt hier:
Jeroen maakt wereldgoal
Jeroen wordt overspoeld met reacties. "Een jeugdtrainer van vroeger appte me al, hij herkende de trap. 'Typisch Jeroen', zeiden mensen. Ik probeer hem er regelmatig vanaf zo'n afstand in te krijgen."
Hoeveel ballen op die manier in een sloot of op de parkeerplaats terecht zijn gekomen, is niet bekend. Maar wat doet het er toe? Deze zat er heerlijk in.