Sport

Aad (87) loopt voor het eerst zijn Midwintermarathon niet

Juichend komen deelnemers aan de Midwintermarathon over de finish.
Juichend komen deelnemers aan de Midwintermarathon over de finish. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Het was een van de eerste evenementen waar in 2020 een streep door ging door corona: de Midwintermarathon in Apeldoorn. Voor de hardlopers was het daarna lang wachten om weer aan de start te mogen verschijnen. Zondag was het zover en stonden meer dan 14.000 lopers te popelen om van start te gaan. Al ontbrak er wel één bijzondere naam: Aad Steylen (87).
Steylen is oprichter van de Midwintermarathon en liep tot nu toe elke editie mee, maar moest door corona al twee edities laten schieten. En nu het weer kon, is het hardloopicoon geblesseerd geraakt. Zodoende was hij zondag afwezig bij de 48ste editie.
Maar ruim 14.000 andere lopers konden hun geluk niet op. Ambassadeur van de Midwintermarathon Dennis Licht was enorm verheugd om weer aan de start te staan. "Ik heb het heel erg gemist. Het begint eigenlijk al met het geluid van de speaker en de muziek. Ik krijg er kippenvel van, heerlijk dit."
En dat is ook te zien op de gezichten van de hardlopers, die vrolijk over de finish komen. "De vorige twee edities gingen niet door. Het is fijn om terug te zijn in Apeldoorn en ik loop nog een persoonlijk record ook, dus een topdag", zegt een andere hardloper.
Kijk hier naar de video:
Eindelijk weer een Midwintermarathon