Sport

Vitesse stunt weer op transfermarkt, nog een clubicoon terug naar Arnhem

Van Ginkel bij zijn afscheid in 2013.
Van Ginkel bij zijn afscheid in 2013. © ANP
ARNHEM - Vitesse heeft op de slotdag van de transfermarkt nog een grote slag geslagen. Middenvelder Marco van Ginkel keert na 10 jaar weer terug in Arnhem. Hij komt over van PSV en tekent voor 1,5 jaar.
De voetballer uit Scherpenzeel kwam op 10-jarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van de Arnhemse club. Op zijn 17e maakte Van Ginkel zijn debuut voor Vitesse, dat gebeurde in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk.
De middenvelder ontwikkelde zich uitstekend, haalde het Nederlands elftal, werd talent van het jaar in 2013 en kwam in de belangstelling te staan van de Engelse topclub Chelsea. Maar mede door meerdere blessures kwam Van Ginkel daar nooit echt aan de bak. Hij werd verhuurd aan AC Milan, Stoke City en PSV. Die laatste club nam hem definitief over van de Engelse grootmacht.
Na tien jaar keert het product van de eigen jeugdopleiding dus weer terug bij Vitesse. Daar komt hij te spelen met zijn goede vriend Davy Pröpper, die onlangs ook al een contract tekende in Arnhem.

Baden Frederiksen weg

Aanvaller Nikolai Baden Frederiksen zorgde dinsdagavond nog voor een uitgaande transfer bij Vitesse. De Deense aanvaller wordt door het Hongaarse Ferencvaros gehuurd met een optie tot koop.