Sport

Deze club hoopt dat Davy Pröpper ook bij hén terugkeert

Oud-voorzitter Willem Meijer bij het shirt van Davy Pröpper.
Oud-voorzitter Willem Meijer bij het shirt van Davy Pröpper. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij Vitesse-supporters ging deze week de vlag uit, toen bekend werd dat Davy Pröpper weer gaat voetballen. De middenvelder tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Arnhemse club. Ook bij zijn oude amateurclub VDZ zijn ze trots op Pröpper. Ze hopen stiekem dat hij de cirkel daar ooit rondmaakt.
Oud-voorzitter Willem Meijer van VDZ kijkt met trots terug op de periode dat Pröpper bij hen voetbalde. Bij de Arnhemse amateurs werd hij groot. "Het was geweldig om hem te zien spelen. Het was een jongetje dat echt sterk aan de bal was en altijd wilde winnen. En dat is ook altijd zo gebleven bij Davy. Hij was hier al op jonge leeftijd aanvoerder van het team en is doorgegroeid."
Dat doorgroeien ging zelfs zó goed, dat Vitesse al vóór Pröppers twaalfde levensjaar aanklopte bij VDZ om de jonge middenvelder over te nemen. "Dat was jammer, want dat heeft ons heel veel geld gekost", lacht oud-voorzitter Meijer. Als een speler na zijn twaalfde naar een betaaldvoetbalclub gaat, krijgt de amateurclub een opleidingsvergoeding bij elke transfer. Nu was Davy net te vroeg weg bij VDZ. Dat is jammer, maar de vreugde aan zijn spel heeft veel goedgemaakt."

Trots overheerst

In de kantine van de club is de trots voor Davy nog wel te zien. Zijn shirt prijkt daar aan de muur. "Er is altijd trots hier. Ik ga ook naar veel trainingen van Vitesse en heb altijd een speciaal oog voor onze Davy. Het is heel mooi als Davy nog eens terug zou keren hier bij VDZ, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Ik denk dat hij hierna echt stopt. Maar natuurlijk hoop ik dat zijn rood-zwarte hart nog de boventoon voert en dat hij nog een keer deze kant op komt."
De oud-voorzitter van VDZ heeft nog mooie herinneringen aan Davy Pröpper