Sport

Kimberley Bos pakt historische medaille op WK: 'Ik ben heel trots'

Kimberley Bos na haar vierde run in Zwitserland.
Kimberley Bos na haar vierde run in Zwitserland. © ANP
EDE - Een nieuwe mijlpaal vandaag voor Kimberley Bos uit Ede. Als eerste Nederlander heeft ze een medaille veroverd bij het WK skeleton. Ze greep net naast het goud, maar behaalde in het Zwitserse Sankt Moritz wel een mooie zilveren plak. Op slechts 0,01 seconde liep de Edese de gouden medaille mis.
Een klein beetje baalt Bos wel vrijdagmiddag. "Ik heb het zelf laten liggen gisteren." Toen stond Bos na één run tweede, maar maakte ze een fout in de tweede run. Vandaag was ze twee keer de snelste. "Dat was top, ik heb meer dan een halve seconde goed gemaakt op de winnares Susanne Kreher. Zij moest in de laatste run na mij naar beneden. Ik had het niet meer toen het verschil kleiner en kleiner werd. Ik durfde niet te kijken. Maar het was net niet genoeg. Maar ik ben super trots op zilver", zegt ze tegenover Omroep Gelderland.

Historische medaille

Kimberley Bos pakte met deze prestatie weer een historische plak, net zoals op de Olympische Spelen, toen ze de eerste Nederlandse met een bronzen medaille was. "Het is er inderdaad weer eentje. Maar er moet nog wel een keer een gouden medaille bij", lacht ze.
Hoe ze de medaille gaat vieren weet ze nog niet. Maar haar ouders zijn naar Zwitserland gekomen en keken de wedstrijd mee. "Het is heel gaaf dat ze er zijn. Dat maakt het wel extra mooi. Daarnaast was er ook een medaille-uitreiking op een 'Medal Plaza'. Dat zijn leuke nieuwe dingen om mee te maken."