Sport

Directeur De Graafschap maakt transfer als burgemeester

Hans Martijn Ostendorp bij De Graafschap.
Hans Martijn Ostendorp bij De Graafschap. © Omroep Gelderland
MAURIK - De algemeen directeur van De Graafschap Hans Martijn Ostendorp is dinsdagavond officieel voorgedragen om de nieuwe burgemeester van de gemeente Buren te worden. Het is de bedoeling dat hij 10 maart aantreedt. Dat betekent dat hij weggaat bij de Superboeren, waar hij de laatste tijd onder vuur lag.
Het burgermeesterschap is niet nieuw voor de 53-jarige Achterhoeker. Tussen 2009 en 2017 had hij de ambtsketen om in de Utrechtse gemeente Bunnik. Daarvoor was de CDA-er twee jaar wethouder in de gemeente Aalten.

'Bestuurlijke kennis'

"Hij brengt veel bestuurlijke kennis en ervaring met zich mee, zowel binnen als buiten de overheid", aldus Sander van Alfen (Gemeentebelangen) namens de vertrouwenscommissie. "Hij is een betrouwbaar en stevig leider met visie. Hij is benaderbaar en authentiek en de vertrouwenscommissie heeft hem leren kennen als empathisch met een heel goed gevoel voor humor."
Op de vacature voor het burgermeesterschap hebben zich 29 kandidaten gemeld. Daarvan waren er elf vrouw. Ostendorp wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Josan Meijers.