Sport

Vader en zoon Van den Brink 3e en 4e in Dakar Rally

Martin (voor) en Mitchel van den Brink
Martin (voor) en Mitchel van den Brink © ANP
DAMMAM - Martin van den Brink heeft het podium gehaald bij de Dakar Rally. De trucker uit Harskamp eindigde als derde. Zoon Mitchel sloot de woestijnrally zondag af als vierde.
In de korte slotetappe eindigde Martin van den Brink als vijfde. Genoeg om zijn derde plek in het algemeen klassement te consolideren. "We zijn er zeker tevreden mee. We hebben in de eerste week een mooie voorsprong opgebouwd, maar in de tweede week hadden we veel technische problemen. De competitie was hard, ook voor ons."

'Gisteren moeilijke dag'

"Gisteren was een moeilijke dag voor ons", verwijst hij naar de ruim twee uur die hij toen verloor. "Maar we zijn aan de finish gekomen."
Ook zoon Mitchel was opgetogen. "Ik ben zeker tevreden. We hebben laten zien dat we teamwork gedaan hebben. We hebben mijn vader en Janus (van Kasteren - de winnaar van de rally, red.) geholpen. Daar zijn we heel trots op."

'Steeds rond het podium'

Zondag miste hij op 7 seconden de etappezege. "We hebben op de tweede dag veel tijd verloren, veel pech gehad. Voor de rest hebben we steeds rond het podium gezeten. Al met al ben ik prima tevreden", kijkt Mitchel terug.
Het is volgens vader en zoon een uitgemaakte zaak dat ze volgend jaar weer meedoen aan de Dakar Rally. "Twee jaar terug was ik 19e, toen 10e en nu 4e. We willen de stijgende lijn aanhouden", lacht Mitchel. "We moeten nog een paar treetjes hoger", vindt Martin.
Trucker Ad Hofmans uit Velddriel sloot de Dakar Rally af als elfde. Pascal de Baar uit Twello werd vijftiende.