Sport

Boekhoorn zet NEC en Vitesse op scherp: 'De Arnhemmers hebben geen kans'

Marcel Boekhoorn is overtuigd: "NEC gaat winnen, zeker weten"
Marcel Boekhoorn is overtuigd: "NEC gaat winnen, zeker weten" © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Onder hoogspanning leven Vitesse en NEC toe naar de burenruzie van zondagmiddag (12:15 uur) in GelreDome. De man die NEC al jaren een warm hart toedraagt, gooide zaterdagmiddag nog een beetje extra olie op het vuur.
In de stromende regen in Nijmegen dook hij ineens op. Kort nadat de spelersgroep luidkeels is toegezongen door de ongeveer 2000 aanwezige supporters van NEC. Het is de laatste training voor de beladen derby in GelreDome. Volgens een goede traditie zetten de fans de selectie dan op scherp met vuurwerk, liederen en spandoeken.
Met zijn kenmerkende brede lach groet Marcel Boekhoorn een aantal mensen. Dan zoekt hij gezelschap in de buurt van het doel, Directeur Wilco van Schaik en technisch manager Carlos Aalbers flankeren hem. Trainingscomplex De Eendracht is ook weer een plek waar de geldschieter NEC de helpende hand toestak. Zijn geld zorgde ervoor dat een aantal verouderde velden vervangen kon worden voor nieuwe exemplaren. Boekhoorn wil de hele club omhoog stuwen en laat het niet alleen bij het halen van spelers.

Boekhoorn feest even mee

De supporters weten maar al te goed hoeveel hij doet voor de club. Naar verluidt heeft de man, die alle macht naar zich toe heeft getrokken bij NEC, al meer dan 20 miljoen euro in de Nijmeegse trots gepompt. De harde kern aan de lange zijde scandeert dan ook zijn naam als ze hem ontwaren. De supersponsor, onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark, vindt het prachtig en steekt wild zijn armen omhoog. Ook springt hij nog even mee met de fans.
Even later mogen we hem toch nog even twee vragen stellen. Boekhoorn (63) ziet al jaren geen enkel belang in het geven van interviews en meldt zich daarom niet of nauwelijks in de buurt van draaiende camera's. Maar als hij bij NEC is en een bal ziet rollen, raakt hij altijd enthousiast.
"Deze sfeer is onwaarschijnlijk", jubelt de investeerder die aan het sterfbed van zijn vader, een echte NEC-fan, beloofde dat hij de club nooit zou laten vallen. "Het is mijn kindje, daar blijven we altijd voor zorgen", sprak hij al eens.

'Nijmegen leeft, NEC leeft'

Nu, een dag voor de kraker in Arnhem, is hij zoals zo vaak razend enthousiast. "Nijmegen leeft, NEC leeft. Kijk eens hoeveel mensen onder deze weersomstandigheden op de laatste training zijn afgekomen. Dat maakt me trots en ik vind het ongelooflijk."
Een voorspelling doet hij ook waarmee niet alleen de spelers van NEC - maar zeker ook die van Vitesse - extra getergd zullen zijn. "We gaan winnen, zeker weten. En dat doen we met 3-1, schrijf dat maar op. Die Arnhemmers maken geen schijn van kans morgen", voegt Boekhoorn er nog aan toe.