Sport

Ondanks hondenweer nog vele honderden fans op laatste trainingen in Arnhem en Nijmegen

NEC supporters massaal aanwezig tijdens de training een dag voor de clash met Vitesse
NEC supporters massaal aanwezig tijdens de training een dag voor de clash met Vitesse © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse- en NEC-supporters zijn zaterdagmorgen in groten getale naar de afsluitende trainingen voor de derby gekomen. Ondanks het slechte weer zijn beide teams door honderden fans aangemoedigd en kon het vuurwerk natuurlijk niet ontbreken.
In Arnhem waren ruim 500 supporters op de laatste training van Vitesse afgekomen. Ze maakten er een fraai feestje van. Met paraplu's, rookpotten en siervuurwerk zorgde dat voor een bijzondere sfeer. Op Papendal hing zaterdag een gemoedelijke sfeer. De selectie werd luidkeels werd toegezongen door de fanatieke aanhang.
"Je moet voor je cluppie staan, in weer en wind", zegt een jonge supporter die uitkijkt naar de wedstrijd van zondag. "Ik ben wel zenuwachtig, ik hoop dat we winnen. Ik ben niet echt bang dat we gaan verliezen, we kunnen ze makkelijk pakken. De Nekkers pakken is niet heel moeilijk", lacht hij.
Bekijk hier de beelden van de trainingen in Arnhem en Nijmegen:
Honderden supporters bij derbytrainingen Vitesse en NEC
In Nijmegen waren zo'n 2000 supporters aanwezig en ook daar verliep alles rustig. Onder de bezoekers was ook investeerder Marcel Boekhoorn. Hij was net als de rest naar de training gekomen om de spelers voor de laatste keer een hart onder de riem te steken. "We gaan winnen, het wordt 3-1, schrijf dat maar op", zei Boekhoorn.
Fans van Vitesse klimmen in de hekken tijdens de laatste training
Fans van Vitesse klimmen in de hekken tijdens de laatste training © Omroep Gelderland

Kansen voor NEC?

Vitesse en NEC vechten zondag voor het eerst dit seizoen uit wie zich de beste van Gelderland mag noemen. Vitesse staat op dit moment 14e op de ranglijst, NEC 9e. Daardoor denken ze ook in Nijmegen dat de kans groter is dat NEC weer eens wint in GelreDome.