Sport

Fans De Treffers door dolle heen: 'We gaan die beker ophalen'

Supporters van De Treffers vieren feest.
Supporters van De Treffers vieren feest. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - De amateurvoetballers van De Treffers hebben woensdag in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker voor een daverende verrassing gezorgd. De formatie uit Groesbeek versloeg de professionals van SC Cambuur. Op Sportpark Zuid werd het 1-0.
De supporters waren na afloop door het dolle heen. Op het sportpark zwaaiden ze met rode fakkels. "Ik vind het echt hartstikke gaaf. Dit is top, toch? Wie had dit verwacht? Niemand toch. Ik ben echt super blij. We gaan gewoon die beker ophalen", zegt een vrouwelijke fan direct na het laatste fluitssignaal.
Een andere supporter is ook door het dolle heen: "Het is de tweede keer op een rij dat we van een profclub winnen. Echt geweldig. Ik ben morgen vrij. Dus het feest gaat tot in de late uurtjes door."

'Het gaat alleen om de poen'

Ook Jan Kosman, al 73 jaar lid van De Treffers, kan zijn geluk niet op. Op de vraag hoe blij hij is met een plek in de volgende ronde gaf hij een opmerkelijk antwoord: "Ik droom vooral van het geld dat we dan krijgen. Ja ook wel voor de club natuurlijk, maar toch vooral voor de poen die je als club kunt beuren."
Wie de ploeg uit Groesbeek in de volgende ronde treft is nog niet bekend.