Sport

Nijmeegse profvoetballer zoekt nieuwe club via LinkedIn: 'Al een keer gelukt'

Youri Loen
Youri Loen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Youri Loen voetbalde jarenlang in Nederland. De laatste jaren koos de 31-jarige Nijmegenaar voor enkele buitenlandse avonturen. Nu zoekt hij een nieuwe club en dat doet hij via een ongebruikelijke weg.
Loen maakt namelijk gebruik van het sociale platform LinkedIn. "Dat heeft mij al een club op Malta opgeleverd. Ik post niet eens zo veel, maar ik houd alles bij qua statistieken. En ik reageer als mensen een oproep doen namens een club."

Veel ervaring

"Ik ben nu een half jaar transfervrij. We gaan het nog één keer proberen, deze transferwindow. Ik wil graag en daarom houd ik mijzelf fit. Ik ben 31 jaar. Ik heb een goede trap, heb overzicht en kan het spel maken. En inmiddels veel ervaring. Ik zit op 240 officiële wedstrijden, ik wil de 250 toch wel halen."
Youri Loen prijst zichzelf aan op LinkedIn.
Youri Loen prijst zichzelf aan op LinkedIn. © LinkedIn/Youri Loen
Een buitenlands avontuur blijkt aanlokkelijk. "Dat vind ik het mooiste. Nieuwe ervaringen opdoen en ik vind het interessant hoe ze tegen voetbal aankijken. Ik heb al wat stages gelopen, onder meer in de Duitse Regionalliga. Maar dat was toch niet wat ik wilde. Nederland is ook goed, maar die avonturen waren mooi. Ik heb in Griekenland en Finland en op Malta gespeeld. Sportief gezien was het soms wat minder. In Griekenland kwam corona en toen speelden we geen competitie meer. Er waren ook wat geldproblemen."
Youri Loen zoekt een club via LinkedIn

'NEC mag bellen'

Loen had in Nederland een goede reputatie als linksbenige spelverdeler of linksback. Met FC Emmen promoveerde hij en met Almere City FC ging het op de valreep mis. Hij begon zijn carrière ooit bij NEC. "Ze mogen mij natuurlijk altijd bellen", lacht Loen. "Ik volg ze altijd, als echte Nijmegenaar. Ik ben er nog met mijn neefje naartoe geweest. Ze doen het goed en ik ben benieuwd tegen Ajax."