Sport

NK dammen thuiswedstrijd voor Jan Groenendijk

WAGENINGEN - Je kunt het de 'Slag bij Wageningen' noemen, maar het heeft niks met de Tweede Wereldoorlog te maken. Nee deze dagen is het NK dammen in het Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen.
Een thuiswedstrijd voor Europees- en regerend Nederlands kampioen Jan Groenendijk die in zijn eigen achtertuin speelt. "Ik wandel vaak op de berg en het is leuk dat ik veel bekenden zie tijdens dit toernooi", zegt de topdammer.
De 92ste editie van de nationale titelstrijd werd dinsdagmiddag geopend door KNDB-voorzitter Frans de Jonge. Het toernooi duurt tot donderdag 12 januari.
Gelders feestje
Dat het NK in Wageningen gespeeld wordt, geeft geen extra druk voor Groenendijk: "Ik vind het alleen maar heel erg leuk. En ik speel dit toernooi ook goed dus dan is het altijd leuk. Mijn ouders en zusje komen iedere dag kijken en ik zie heel veel bekenden gezichten hier op de berg."
Tijdens het NK zijn er veel spelers uit onze provincie actief. "Er doen vijf Gelderse spelers mee van de veertien in totaal", zegt Fred Ivens van de organisatie.