Sport

Supporters De Graafschap halen verhaal na nieuwe nederlaag

Trainer Poldervaart en spelers luisteren naar de aanhang.
Trainer Poldervaart en spelers luisteren naar de aanhang. © BSRAgency/Orange Pictures
DOETINCHEM - Supporters van De Graafschap zaten vrijdagavond met teleurstelling, woede en onbegrip op de tribune. Zij zagen hun ploeg met 0-3 onderuit gaan tegen Willem II. Een deel van de fanatieke aanhang vroeg na afloop uitleg van de trainer en selectie over het spel en de resultaten.
Het was een uniek gezicht aan het einde van de wedstrijd. De tribunes op de Vijverberg waren voor het laatste fluitsignaal al bijna leeg. Er werden wegwerpgebaren gemaakt en er werd met witte zakdoekjes gezwaaid naar de trainer. Supporters zijn duidelijk ontevreden over de prestaties die worden geleverd door de Superboeren. En een deel van de fanatieke aanhang, wilde dat na afloop ook nog even aan de spelers en staf laten weten.
"Wij lopen altijd een ronde door het stadion", legt trainer Adrie Poldervaart uit. "Of we nou winnen of verliezen. We staan altijd even voor de BT (Brigata Tifosi, red.). Het minste wat wij konden doen vandaag is even luisteren naar die mensen. Ze vonden het resultaat erg jammer en ze vonden dat we te weinig hebben afgedwongen en daar kan ik ze alleen maar gelijk in geven", stelde de coach na afloop.

Meer verwacht

De Graafschap staat na 18 wedstrijden op 21 punten en staat op een dertiende plek. Absoluut niet wat er wordt verwacht van de club uit Doetinchem. Ook lijkt het voetbal niet vooruit te gaan en ontbreekt er creativiteit. Tegen Eindhoven en Willem II werd amper op doel geschoten.
Maar trainer Poldevaart bleef na afloop positief. "Ik was behoorlijk tevreden over hoe we het na rust oppakten. De intentie was goed. Je kan veel zeggen van de spelers, maar niet dat ze er niet voor gaan. Dat het misschien zo oogt, is dan zo. Maar je hebt gelijk, qua uitvoering moet het beter."
Of het ook beter kan? "Ja, ik denk het wel. Dat hebben we al eens laten zien. Al was dat tegen Eindhoven en vandaag niet het geval."

Kritiek op speelwijze

De trainer krijgt niet alleen van supporters kritiek. Ook de voorzitter uitte in De Gelderlander kritiek. Martin Mos vond dat het voetbal wel wat aanvallender zou mogen op de Vijverberg. En die kritiek doet Poldervaart wel wat, al wil hij er niet te diep op ingaan. "Daar wordt ik mee geconfronteerd voor de wedstrijd. Maar waarom mensen dat zeggen op een wedstrijddag? Dat moet je aan hen vragen."
Kritiek vanuit de voorzitter op de trainer is nooit goed. Supporters vragen om het vertrek van de trainer en als de clubleiding dit soort uitspraken doet, zal een trainer toch wat onrustiger worden. "Maar of ik me zorgen maak over mijn positie? Nee, daar heb ik geen invloed op. Ik blijf gewoon doen waar ik wel invloed op heb. Dus ik ga proberen het hier recht te zetten. Dat lukte tot de laatste twee wedstrijden prima. En dat wil je dan een vervolg geven, maar dat is helaas niet gelukt."