Sport

Wedstrijden in amateurvoetbal vervroegd vanwege Oranje

Amateurvoetbalverenigingen vervroegen hun wedstrijden. Foto ter illustratie.
Amateurvoetbalverenigingen vervroegen hun wedstrijden. Foto ter illustratie. © ANP
AALTEN - Amateurvoetbalclubs uit Gelderland hebben massaal hun wedstrijden voor zaterdag vervroegd. Ze spelen eerder op de middag om op tijd voor de buis te kunnen zitten voor de wedstrijd in de achtste finale van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten.
Het Gelders onderonsje in de Vierde Divisie tussen csv Apeldoorn en AZSV wordt zaterdag al om 13.00 uur afgewerkt. "Spelers vroegen of de wedstrijd ook vervroegd kon worden", zegt Frencis Malawau die leider is van het vlaggenschip van de Aaltense club.
"De trainers waren het ermee eens en de tegenstander had hetzelfde idee om de wedstrijd te vervroegen. Ik heb het toen doorgegeven aan de KNVB, want de scheidsrechter moet ook eerder kunnen, natuurlijk".

'Clubs komen er onderling uit'

Voetbalbond KNVB ziet dat de aanvangstijd van de meeste wedstrijden is aangepast. Donderdag halverwege de dag was zo'n 80 procent van de wedstrijden al verplaatst, laat een woordvoerder weten. "Maar we krijgen niet alles door, clubs moeten er onderling uitkomen en dat lukt ook".
Toen de mannen van Van Gaal afgelopen dinsdag door waren naar de volgende ronde van het toernooi in Qatar, liet de bond al weten dat clubs onderling mochten schuiven met hun wedstrijden. De KNVB zou uit zichzelf geen wedstrijden verplaatsen en lag de bal bij de amateurvoetbalverenigingen. Gewoonlijk trappen de meeste clubs om 14.30 uur of om 15.00 uur af.