Sport

Overleden motorcoureur (22) uit Lathum krijgt eerbetoon op TT-circuit

De overleden motorcoureur Victor Steeman (22) uit Lathum.
De overleden motorcoureur Victor Steeman (22) uit Lathum. © Bewerking Omroep Gelderland
LATHUM - Victor Steeman wordt zondag herdacht na zijn tragisch ongeval in Portugal. De motorcoureur crashte tijdens een race en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis. Vrienden van de slechts 22 jaar geworden Steeman brengen nu een eerbetoon aan hem.
De herdenking, met de naam VictorSteeman#72 Tribute, vindt plaats op het TT-circuit in Assen waar de Gelderlander regelmatig in actie kwam in de Super Sport 300 klasse. Steeman gold al jaren als een uitermate talentvol coureur. Hij was dit seizoen zelfs volop in de race om wereldkampioen te worden.
Op 8 oktober kwam hij na een flinke highsider in botsing met twee andere rijders, met zwaar hoofdletsel tot gevolg. Het ongeluk gebeurde op het Autodrome Internacional do Algarve in Portimao. Drie dagen later overleed Steeman aan zijn verwondingen. Enkele dagen later overleed ook zijn moeder, aan een hartstilstand.

Honderden kaartjes en condoleances

Vrienden van Victor, die woonde in Lathum bij Arnhem, staan zondagmiddag uitgebreid stil bij deze verschrikkelijke gebeurtenissen en kijken terug op de carrière van Steeman. Verschillende sprekers komen op het Drentse circuit aan het woord.
De afgelopen weken heeft journalist Evert Slager van racesport.nl honderden kaartjes en condoleances verzameld die in Assen worden overhandigd aan zijn vader. De motor waar Victor op reed, wordt zondag ook neergezet op het circuit.

Twee grote wensen

Het eerbetoon vindt plaats op het middenterrein van het TT Circuit. De paddock is vrij toegankelijk en te bereiken via de tunnel bij het Welcome Centre. Voor de herdenking is ook een crowdfundingsactie opgezet die inmiddels ruim 12.000 euro heeft opgeleverd.
Dat geld wordt besteed aan het verbeteren van de veiligheid op en rond de baan in de motorsport. Een voorbeeld is het mogelijk maken van een EHBO-post tijdens evenementen. Steeman doneerde ook zijn organen aan vijf mensen waarmee hun levens konden worden gered. Het waren twee van zijn grote wensen.
[lees ook:{artikel}]