Sport

Romeo en Julia van Zevenheuvelenloop gaan voor winst: 'Zou heel tof zijn'

Mike Foppen en Julia Samuelsson
Mike Foppen en Julia Samuelsson © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Zevenheuvelenloop is na drie jaar weer terug. En bovendien met een heus Romeo en Julia liefdesverhaal.
Nijmegenaar Mike Foppen debuteert in zijn stad op dit evenement. Hij won al meerdere malen de Mini-Zevenheuvelenloop en ook de Zevenheuvelennacht. De echte wedstrijd ontbreekt nog op zijn palmares. "Het zou heel tof zijn om te winnen. Maar ik kan het moeilijk inschatten, want er staan jongens op de startlijst die ik niet echt goed ken. Bovendien is het een voor mij onbekende afstand, want ik loop normaal nooit meer dan tien kilometer. Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Ik heb wel ambities uitgesproken, dat ik het Nederlands record kan verbeteren."

Tips van Mike

Zijn vriendin Julia Samuelsson doet mee aan de Zevenheuvelennacht, die Mike dus al meermaals won. "Ik ga hem om tips vragen. Ik weet niet precies wie mijn concurrenten zijn. Ik ben al twee keer tweede geworden, nu wil ik wel eens winnen."
Mike Foppen ontvangt zijn startnummer
Mike Foppen ontvangt zijn startnummer © Omroep Gelderland
De Zevenheuvelenloop is zondag live te volgen in een extra uitzending van TV Gelderland vanaf 12.45 uur
De kou wordt een factor, maar de Zweedse Samuelsson kan dat wel hebben. "Nederlanders kunnen er ook wel tegen. Mike ook. Maar het heeft altijd invloed op de prestaties." Foppen bevestigt dat. "Het is een factor waar je toch geen controle over hebt. Het zou wel kunnen dat het ook nog eens flink gaat waaien. Misschien moet je dan iets tactischer lopen. Meer tegen de tegenstanders lopen dan bezig zijn met een tijd."

Meefietsen

"Het is echt super-speciaal om in mijn eigen stad te lopen. Vroeger fietste ik al mee met de toppers en toen genoot ik al van de sfeer, terwijl ik niet eens mee liep. Mijn vader gaat nu waarschijnlijk met mij meefietsen, dat vindt hij supertof." En dat is ook het plan van Julia. "Ik wil hem zoveel mogelijk zien. Met de auto lukt dat niet, dus ik kleed me warm aan en ga ook fietsen."
De vraag is natuurlijk of Mike ook de Romeo is voor Julia. "We zijn nu bijna zes jaar samen. Ook al heet hij Mike, hij is echt mijn Romeo."
Kijk hier naar de Romeo en Julia van de Zevenheuvelenloop:
Mike en Julia gaan genieten in Nijmegen