Sport

Willy opent boksfabriek: 'We hebben iets unieks neergezet'

NIJMEGEN - Nijmegen moet de boksstad van Nederland worden. Dat is het streven van Willy van Haaren van de Boksfabriek. Maar de focus ligt zeker niet alleen op topsport.
De Boksfabriek werd enkele weken geleden geopend. De faciliteiten in de voormalige fabriekshal zijn perfect en er wordt massaal gebruik van gemaakt. "Een hele vooruitgang", jubelt Van Haaren. "We hebben iets unieks neergezet. Ik ben apetrots."

'Iedereen kan hier sporten'

"Dit is een veilige omgeving om te boksen", gaat hij verder. "Iedereen kan hier sporten, wie of wat je ook bent. Van oud tot jong, van topsporter tot recreant. Iedereen moet zich veilig voelen. Dat is de filosofie van de Boksfabriek. We hebben zeker een aantal topsporters. We worden ook geleid door de Boksbond."
Phoebe geniet van het boksen in de Boksfabriek. "Geweldig is het hier. Een hele leuke sfeer, altijd leuke mensen en goede trainers. Ik voel me hier helemaal thuis. Er is heel veel afwisseling. Ik ben een jaar geleden begonnen. Ik kom elke week. Ik word er iedere keer weer helemaal blij van."

'Hier mag Nijmegen trots op zijn'

Het pronkstuk van de Boksfabriek is de boksring. "Een zwarte boksring, heel apart", zegt Van Haaren. "Het is een olympische wedstrijdring. We gaan ook maandelijks wedstrijden organiseren. Hier mag Nijmegen als sportstad trots op zijn. Dit zet Nijmegen als boksstad op de kaart. Maar het is dus geen boksschool, daarom noemen we het een boksfabriek: het is bedoeld voor iedereen."
Kijk hier hoe de Boksfabriek eruit ziet:
Lekker van je af slaan in de Boksfabriek