Sport

Cillessen niet naar het WK: 'Het lijkt wel een hetze'

Jasper Cillessen gaat niet mee naar het WK
Jasper Cillessen gaat niet mee naar het WK © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Bij NEC is met ontzetting gereageerd op het nieuws dat Jasper Cillessen niet is geselecteerd voor het WK. De Groesbeker leek een zekerheid, maar vrijdagochtend kreeg hij te horen dat hij niet mee mag.
"Cillessen is de laatste weken niet in vorm", vindt bondscoach Louis van Gaal. "Volgens mij is nu het WK en niet over vijf weken. Als hij bij Frans Hoek of bij mij traint, wordt hij dan niet veel beter. Zo is het niet. Vorm is een heel moeilijk begrip."

Hoek belde keepers

Van Gaal belde niet zelf met Cillessen. "Ik kan moeilijk dertien spelers bellen in twee uur. Frans Hoek heeft de keepers gesproken, ik niet. Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Ieder mens reageert dat op zijn manier af. Hij was de meest ervaren keeper en hij heeft altijd geleverd bij mij. Hij heeft niet geleverd bij zijn club."
We waren er wel even stil van
Bij NEC was er veel verbazing over de beslissing van de bondscoach. "Voor ons was het zeker een verrassing", zegt zijn teamgenoot Lasse Schöne. "Voor Jasper is dit het ergste. Het is een enorme domper. Heel onbegrijpelijk, denk ik. We waren er wel even stil van. Dit is niet iets waar we rekening mee hadden gehouden. Dit kwam wel hard aan, ja."
Jasper Cillessen loopt aangeslagen door het Goffertpark
Jasper Cillessen loopt aangeslagen door het Goffertpark © Omroep Gelderland
Danny Hoekman, oud-speler van NEC, is niet te spreken over het ontbreken van Jasper Cillessen in de selectie van het Nederlands elftal. "Verbazingwekkend. Dit is niet op sportieve argumenten. Het begon met die vervelende opmerking van Rafael van der Vaart. Het lijkt wel een hetze van de landelijke media. Dat nu net dat verhaal van die moeder van zijn kind naar buiten komt."

'Grote aderlating'

Phillip Cocu, 101-voudig international, en trainer van Vitesse reageert vrijdag ook op het afvallen van Cillessen bij Oranje. "Ik kan me voorstellen dat dit voor Cillessen een hele grote aderlating is. Het zal geen makkelijk moment voor hem zijn. Je zit bij de voorselectie, zit ook al een aantal wedstrijden bij de selectie van het Nederlands elftal en dan hoort de groep dat ze mee mogen en jij bent er niet bij. Dat zijn absoluut geen makkelijke momenten. Maar een bondscoach wordt aangesteld om keuzes te maken."