Sport

Jurjus is nu ook keeperstrainer: 'Keepen en zweven is leuk'

WESTENDORP - Twintig jaar geleden begon Edwin Susebeek met de Gelderse keepersschool. Hidde Jurjus was toen één van de keeperstalentjes. En nu is hij er trainer.
De doelman van De Graafschap geeft woensdagmiddag drie sessies van een uur onder de naam Duo training met Hidde. Het eerste uur neemt hij de broertjes Dax en Boet Timmermans onder handen. "Hij is heel goed en voetbalt bij De Graafschap", weet Dax. "Het is mijn droom om daar ook te spelen."
"We leren heel veel van hem", vertelt Boet. "Zweefduiken en voetenwerk. En schieten en positie kiezen. Keepen is echt leuk. Je kan ballen pakken en dan klappen de mensen." Dax wil niets anders dan doelman zijn. "Het is zo leuk, keepen en zweven."
Dax (links) en Boet
Dax (links) en Boet © Omroep Gelderland
Jurjus zelf geniet enorm. "Op het moment dat je voor je werk keept, verlies je soms wel een beetje het plezier en het bijna naïeve van voetbal, waarvoor je ooit begonnen bent. Bij deze jongens zie je dat nog helemaal. Plezier maken, keepen, duiken, vallen, vies worden, zweven. Die jongens zijn de hele dag op school geweest en dan komen ze hier, vol energie. Het geeft mij heel veel voldoening."
"Ik ben vroeger hier keepertje en keeperstrainer geweest. Ik ben nu met Edwin gaan zitten en we hebben dit bedacht. Ik weet niet of ik het ambieer om na mijn carrière keeperstrainer te worden. Ik merk wel dat ik het heel leuk vind nu ik het een paar uurtjes in de week doe."
Kijk hier hoe Hidde Jurjus keeperstraining geeft:
Jurjus geeft training aan Dax en Boet