Sport

Zo'n mooie goal maakte Alexander Büttner nog nooit

Büttner maakt één van zijn mooiste goals in zijn carrière.
Büttner maakt één van zijn mooiste goals in zijn carrière. © Orange Pictures
'S-HERTOGENBOSCH - Het was een doelpunt die een kolkend groot stadion had verdiend. Alexander Büttner was er echter niet minder blij om. "Ik zie al dat ie overal rondgaat op internet."
Büttner maakte een prachtige goal bij zijn debuut voor Manchester United. Hij scoorde later ook zijn doelpunten in de Amerikaanse MLS en maakte met zijn befaamde linkervoet diverse juweeltjes in dienst van Vitesse. Vaak waren het vlammende schoten van grote afstand. Maar de wonderlijke goal die de Doetinchemmer vrijdagavond maakte voor De Graafschap was misschien wel zijn mooiste. Ook al was het dan niet op Old Trafford maar voor een paar duizend toeschouwers in De Vliert in Den Bosch.

Intuïtie

De linkspoot uit Doetinchem kon zich wel vinden in de constatering dat dit zijn mooiste doelpunt was ooit. "Ik denk het wel", glunderde de 33-jarige linksback in Brabant waar De Graafschap ondanks de schitterende 0-1 toch met 2-1 verloor. Fortes vond met een lange bal Büttner aan de zijlijn die niet nadacht en op intuïtie en van grote afstand het net vond.
Bekijk hier het doelpunt van Büttner:

'Als je het niet probeert'

"Voor mij persoonlijk is het mooi. Ik zag dat niemand mee was naar voren en dat de keeper gokte om naar voren te komen. Ik raak die bal met de binnenkant van mijn wreef en hij vliegt er fantastisch in. Het was niet makkelijk, maar ik denk dat het een wereldgoal is. Als je het niet probeert, lukt het ook niet."
Het doelpunt, bijna vanaf de zijlijn, was direct overal te zien. "Ik zag al dat ie overal op internet rondging", ging Büttner verder. "Dat is mooi. Maar het is heel jammer dat het goede nu met verlies wordt onderbroken. Twee corners geven we weg waar doelpunten uitvallen. Dat mag gewoon niet gebeuren."

Büttner ook als linkeraanvaller

Na een goed begin van de tweede helft viel De Graafschap ver terug. Een slotoffensief mocht niet meer baten. Büttner ging verder naar voren spelen: "Ja, ik heb de trainer aangegeven dat ik hoger op het veld wilde staan. Ik kon die voorzetten er dan nog ingooien. De trainer was dat ook al van plan."
Dat De Graafschap verliest door het knullig weggeven van spelhervattingen, overkwam de club uit Doetinchem ook al tijdens de eerste competitiewedstrijd dit seizoen tegen PEC Zwolle. Vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch gebeurde het dus weer.
"Je bent boos", vertelde Büttner over het gevoel in de kleedkamer na de nederlaag. "Als voetballer moet je weten dat dit niet kan. Toch vind ik wel dat we geduldig waren aan de bal in de opbouw en mensen goed vrij speelden. Maar je moet wel de kansen afmaken. Nu weer focussen op volgende week thuis tegen Jong PSV. Die moeten we winnen en dan doen we ook weer mee om de periode."