Sport

Op het slechtste veld van Gelderland komt toch kunstgras: 'Ik sprong een gat in de lucht'

Het dramatisch slechte veld van Krayenhoff.
Het dramatisch slechte veld van Krayenhoff. © Ger Maas
NIJMEGEN - Het slechtste voetbalveld van Gelderland ligt in Nijmegen bij VV Krayenhoff. Al jaren vraagt de club om kunstgras. En woensdagavond werd dat verzoek dan eindelijk ingewilligd.
De club beschikt over slechts één veld, waar zeven elftallen op moeten spelen. De grasmat is nu al heel slecht met kuilen. Bij regenval is het direct onbespeelbaar. "Ik heb echt een gat in de lucht gesprongen. Geweldig dat er kunstgras komt", reageert trainer Angelo van Elk enthousiast.
De gemeente Nijmegen had een toezegging gedaan om ernaar te kijken in 2024, maar mede door alle commotie rond het slechte veld werd er gisteravond al gestemd over een voorstel. En dat werd aangenomen, 35 stemmen voor en één tegen. "Wethouder Jean Paul Broeren verdient de credits. Hij had dit ons beloofd en heeft het toch waar kunnen maken. En de PvdA heeft het opgepakt, dat heeft ook enorm geholpen."
Wanneer het kunstgras er komt, is nog niet duidelijk. "Maar in ieder geval voor de zomer. Wij willen met alle plezier een paar maanden uitwijken naar een andere club. Dat moesten we vorig seizoen ook al, maar nu is het om een veel betere reden. En het is hard nodig. We kunnen er eigenlijk niet eens meer op trainen, door het slechte veld zijn afgelopen week alweer twee spelers geblesseerd geraakt."

Veld een drama

Dat werd al voorzien door bestuurslid en speler van Krayenhoff Tonnie van Zanten. "Een heel slecht en beschamend gevoel, vooral ook naar de tegenstander toe", zei Van Zanten een maand geleden. "Het is gewoon een drama, ik schaam me ervoor. We hebben al jaren meegemaakt dat het hier een zandvlakte wordt, dat wordt het nu ook weer. Met kuilen en dat heeft gevolgen, want je hoeft maar een sprintje te trekken en daar gaat je enkel."