Sport

Acheffay voelt zich bevrijd bij De Graafschap: 'Doelpunt was nodig, nu op naar meer'

Hicham Acheffay voelt zich bevrijd: "Hopelijk helpt mij dit over een dood punt"
Hicham Acheffay voelt zich bevrijd: "Hopelijk helpt mij dit over een dood punt" © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Met hoge verwachtingen streek het talent Hicham Acheffay vorig seizoen neer bij De Graafschap. Maar ook in zijn tweede jaar heeft de 22-jarige Amsterdammer het moeilijk. Gisteravond maakte hij dan eindelijk zijn eerste doelpunt voor De Graafschap. "Opluchting, vreugde, het kwam allemaal los."
Acheffay voetbalde nog een aantal jaren in de opleiding van Vitesse. Hij groeide op bij Zeeburgia in Amsterdam en was twee jaar geleden ook actief in het Zwitserse Zürich bij Grasshopper. Nu is de vleugelspits, vooral op rechts, bezig aan zijn tweede seizoen bij De Graafschap.
Vorig seizoen kreeg hij onder Reinier Robbemond aanvankelijk nog veel speeltijd. "Mijn eerste jaar was wennen. Ik kreeg het vertrouwen van de trainer, maar heb helaas niet kunnen scoren. Toch was ik belangrijk met mijn individuele kwaliteiten. Ik had het geluk niet aan mijn kant."

Slechte statistieken

Dit seizoen zit Acheffay op de bank. Hij begon onder Adrie Poldervaart nog niet in de basis. "Ik heb een moeilijke start gehad en dat is heel vervelend. Ik denk dat het te maken heeft met mijn statistieken van vorig seizoen, want die waren niet zo goed."
"Je moet mentaal sterk zijn en de juiste omgeving om je heen hebben", weet de voetballer met Marokkaanse roots. "Met mijn broers en zaakwaarnemer praat ik veel. Rustig blijven in het hoofd is het belangrijkste. Ze zeiden ook steeds tegen me, die goal gaat komen."

Bevrijding voor Acheffay

In de slotfase van het moeizame duel met TOP Oss gisteravond op De Vijverberg viel dat doelpunt dan eindelijk. "Voor mij echt een bevrijding", zegt Acheffay over het rake schot dat de 2-0 betekende. "Er kwam veel los, van vreugde tot opluchting."
"Ik denk dat ik dit inderdaad heel erg nodig had. Met deze goal heb ik laten zien dat ik nog steeds doelpunten kan maken en dit helpt mij misschien wel over een dood punt. Het geeft me weer vertrouwen waarop ik door kan. Ik weet dat ik meer kan dan ik nu doe", besluit Acheffay.