Sport

Susan Krumins gaat eindelijk weer hardlopen én in haar eigen stad

Susan Krumins.
Susan Krumins. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ze kwam voor het laatst in actie op de Olympische Spelen vorig jaar. Daarna bleef het lange tijd stil rondom Susan Krumins. Maar over drie weken maakt ze haar rentree in haar eigen stad, bij de Zevenheuvelenloop.
"Ik sta weer aan de start. Ik kijk er echt naar uit. De Zevenheuvelenloop ging een paar jaar niet door, dus mooi dat ik er nu bij kan zijn. Ik heb er al het hele jaar op gefocust. Ik ga genieten op het allermooiste parcours van Nederland."
De 36-jarige Krumins liep al heel lang geen wedstrijden meer. "Vooral omdat ik pas wil starten als ik weet dat ik er goed voorsta. Ik wil een goede voorbereiding hebben. Sinds de Spelen heb ik wel verschillende trainingsstages gehad. Deze zomer had ik Covid-klachten, dus toen kon ik niet meedoen aan de toernooien. Toen heb ik even rust genomen, daarna ben ik begonnen aan de opbouw naar het wegseizoen."
Susan Krumins tijdens de clinic
Susan Krumins tijdens de clinic © Omroep Gelderland
Krumins gaf deze week een clinic aan kinderen die zich voorbereiden op de Mini-Zevenheuvelenloop. Dat riep bij de atlete veel herinneringen op. "Ik zat bij Team Zevenheuvelen als junior en deed er altijd aan mee. Ik heb de Mini-Zevenheulenloop ook een keer gewonnen. En bij de echte Zevenheuvelenloop ging ik altijd helpen: water uitdelen, startnummers inpakken. Ik wist toen dat 15 kilometer nog te ver was voor mij."
"Het is zo leuk, want er is altijd veel energie bij deze clinics. En mooi om dan op zaterdag mee te kunnen lopen en dan op zondag te kijken naar de grote mensen-race."
Kijk hier naar de beelden van de clinic die Susan Krumins gaf in Nijmegen:
Susan Krumins gaat weer wedstrijden lopen