Sport

NEC blameert zich tegen Sparta en haakt af bij subtop

Ivan Marquez baalt van de afgang van NEC
Ivan Marquez baalt van de afgang van NEC © Broer van den Boom
ROTTERDAM - NEC heeft de uitwedstrijd tegen Sparta met 2-0 verloren. De Nijmegenaren waren met name voor rust bedroevend zwak en verliezen de aansluiting met de subtop. NEC is inmiddels al acht duels zonder zege en moet zelfs naar onderen kijken na deze wanprestatie.
De Nijmegenaren begonnen met dezelfde elf als vorige week, maar waren bij aanvang nog niet wakker. Na een ten onrechte gegeven hoekschop liet Elayis Tavsan zijn tegenstander Abels zomaar lopen en die kon de vrije hoek uitzoeken: 1-0. NEC kwam daarna niet tot één fatsoenlijke aanval. De spelers wisten zich geen raad met de afwachtende tactiek van Sparta en hielden zich meer bezig met opstootjes dan met gestructureerd voetbal.
De 2-0 van Sparta werd gemaakt door De Guzman, een houdbaar schot waar Jasper Cillessen zich flink op verkeek. De enige redelijke poging voor rust van Nijmeegse kant kwam van Oussama Tannane, die verder vooral opviel door geïrriteerd gedrag.
NEC bakte er weinig van tegen Sparta
NEC bakte er weinig van tegen Sparta © Broer van den Boom
Na rust was het iets minder slecht van Nijmeegse kant. Tannane had een aardige uithaal en na twee goede aanvallen misten Souffian El Karouani en Dirk Proper opgelegde kansen. Aan de andere kant voorkwam de beste NEC'er, Bart van Rooij, de 3-0.

Vitesse komt al dichtbij

NEC heeft na negen wedstrijden slechts tien punten. Inmiddels is aartsrivaal Vitesse genaderd tot op twee punten. Er is pas negen keer gescoord en de onmacht van de aanval brak de ploeg ook tegen Sparta weer op. Elaiys Tavsan liet veel te weinig zien. Nany Dimata en Magnus Mattsson leverden een regelrechte wanprestatie.