Sport

Moeder van omgekomen motorcoureur Victor Steeman overleden

De vlag hangt halfstok in de straat waar Victor met zijn ouders woonde.
De vlag hangt halfstok in de straat waar Victor met zijn ouders woonde. © Ana Limonova/RTV Connect.
LATHUM - Kort na het overlijden van de Lathumse motorcoureur Victor Steeman (22) in Portugal, is donderdagavond zijn moeder Flora (59) plotseling overleden. Dat bevestigt Evert Slager van Racesport.nl aan Omroep Gelderland.
Haar zoon Victor Steeman was professioneel motorcoureur. Hij lag na een crash op het circuit in Portimão enkele dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Begin deze week werd duidelijk dat de Lathumse coureur het ongeluk niet heeft overleefd.
Vader Willem miste de race van het fatale ongeval om thuis voor zijn vrouw te zorgen die een gebroken been had, wist directe buurvrouw Gerrie. Hij zou inmiddels wel naar Portugal zijn gegaan.
Flora had enkele weken terug een ongeluk gehad in Oostenrijk toen ze de honden uitliet.

Victor is nog in Portugal

Vrijdagochtend bracht Evert Slager van Racesport.nl het nieuws naar buiten dat Victors moeder is overleden aan een hartstilstand. Reanimatie mocht niet meer baten.
Victors vader Willem was inmiddels terug in Nederland. Wanneer het lichaam van de jonge coureur naar Nederland wordt overgebracht, weet Slager niet. "Er moeten nog zaken daarvoor geregeld worden", zegt Slager tegen Omroep Gelderland.

Verwerken in rust

De familie heeft aangegeven in rust haar verlies te willen verwerken. Het verzoek is om geen kaarten of andere attenties naar hen te sturen. De rol van poortwachter heeft Slager op zich genomen. "We zijn meer een sportpromotor", zegt hij. "Ik ken Victor al heel erg lang, ben nauw betrokken bij hem en zijn familie."
Wat de laatste dagen allemaal gebeurt is niet te bevatten
Vader en echtgenoot Willem is door boezemvrienden opgevangen, een gezin dat ook nauw betrokken is bij de racesport, vertelt Slager. De man achter Racesport.nl heeft een condoleanceregister geopend. "Mijn mail zit vol met berichten en ik verzamel de kaarten en attenties. Ik wil die op een gepast moment aan Willem Steeman overhandigen."
Wanneer dat is, Slager zegt geen flauw benul te hebben. "Wat de laatste dagen allemaal gebeurt is niet te bevatten." Hij is zelf ontdaan door het overlijden van de jonge motorcoureur en enkele dagen later ook zijn moeder. "Ik schrijf veel verhalen, maar dit is het moeilijkste dat ik ooit heb moeten doen."

Zie ook: