Sport

'Voorhoede van NEC schiet nog geen deuk in een pak boter'

Spits Nany Dimata wist nog niet te scoren
Spits Nany Dimata wist nog niet te scoren © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC is dit seizoen achterin ijzersterk met de minst gepasseerde defensie van de eredivisie. Maar de ploeg staat slechts elfde, omdat doelpunten voorin ook heel schaars zijn.
De fans van NEC onderkennen dat probleem ook. "Ze hebben zeven verschillende spelers die hebben gescoord, maar ze hebben geen killer", vindt Sjaak. Alfred is het daarmee eens. "Het wordt 0-0 tegen Feyenoord. Jasper Cillessen is de beste keeper van Nederland. Die houdt ze allemaal tegen en wij kunnen niet scoren. Een puntje en dat vindt die Rogier prima. Puntje voor puntje, zegt hij. Dat schiet lekker op."

Geen voorhoede

Wim weet de uitslag tegen Feyenoord ook al. "Ja 0-0. We hebben geen voorhoede. Cillessen houdt ze wel tegen. Ik heb vertrouwen in de achterhoede, maar de voorhoede schiet nog geen deuk in een pak boter."

Lastig om van ons te winnen

Trainer Rogier Meijer ziet het probleem ook. "We winnen zelf lastig, maar je kunt ook lastig van ons winnen. De eerste reeks moet maar eens doorbroken worden. Zondag is een uitgelezen wedstrijd daarvoor."
NEC-trainer Rogier Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer © Omroep Gelderland
Maar tegen de traditionele topclubs Ajax, PSV en Feyenoord haalde NEC vorig seizoen geen enkel punt. "Vorig jaar waren we een aantal keren hartstikke dichtbij en deden we het als team ook goed. Dat zullen we nu ook nodig hebben om überhaupt in de buurt te komen van punten. En dan kunnen we hier ook van Feyenoord winnen. Natuurlijk hebben we dat geloof, want we hebben laten zien dat we heel stabiel zijn. Ik kijk verder niet naar de stand, want het gaat er pas om waar je staat als de prijzen worden verdeeld."
Verdediger Bart van Rooij is tevreden over het geringe aantal tegentreffers. "Fijn als het achterin goed dicht zit. Alleen moeten we ze voorin ook maken. Wij kunnen het Feyenoord moeilijk maken in De Goffert. Uit waren we tegen Feyenoord al heel dichtbij een punt en thuis tegen Ajax en PSV ook. Het publiek wil wel, het zou mooi zijn als het hele stadion mee gaat doen. Dan heb ik er alle vertrouwen in."
Ted van Leeuwen wordt zeker gemist door de trainer
Zie ook: