Sport

NEC-trainer gaat 'gevatte' Ted van Leeuwen missen

Ted van Leeuwen en Rogier Meijer.
Ted van Leeuwen en Rogier Meijer. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het was intern al langer bekend, maar vorige week kondigde Ted van Leeuwen zijn vertrek aan als technisch directeur bij NEC. De zoektocht naar een opvolger is volop bezig.
De naam van Carlos Aalbers valt veelvuldig. Het huidige hoofd scouting van AZ was in het verleden al technisch directeur bij de Nijmeegse club. Hij haalde spelers als Lasse Schöne, Jeremain Lens en Alizeza Jahanbakhsh naar De Goffert. En onder zijn leiding werden enorme financiële tekorten gecompenseerd door transfers. Geldschieter Marcel Boekhoorn noemde hem altijd de enige die ook geld terugverdiende voor de club.
Andere namen die vallen zijn Stan Valckx, die deze functie al vervulde bij VVV en Henk van Stee (ex-Sparta). Maar NEC, dat al in april op de hoogte was van het vertrek van Van Leeuwen, laat nog niets los over de opvolging.
Trainer Rogier Meijer werkte anderhalf jaar onder Ted van Leeuwen en dat is hem uitstekend bevallen. "Ik heb genoten van de samenwerking. Ik wist dat dit zou gebeuren. Dit is ook voetbal, dingen gaan voorbij en er komt vast iemand anders. Ik heb geen suggestie. Dat is ook niet aan mij. Er komt een nieuwe fase voor de club en dat is ook goed, want we willen stappen maken. Ik ga Ted zeker missen. Hij wist altijd te verrassen en zijn netwerk is mooi. Hij is heel gevat."
Zo blikken Bart van Rooij en Rogier Meijer vooruit op de wedstrijd van zondag:
Ted van Leeuwen wordt zeker gemist door de trainer