Sport

Dit is waarom Annemiek van Vleuten haar oorbellen zo belangrijk vindt

Op Instagram toont Van Vleuten haar 'nieuwe' oorbellen.
Op Instagram toont Van Vleuten haar 'nieuwe' oorbellen. © Instagram Annemiek van Vleuten
WAGENINGEN - "Ik twijfelde of ik mijn oorbellen in zou doen. Toch gedaan. Want ze brengen me geluk." Wielrenster Annemiek van Vleuten begon er zaterdag direct over na het winnen van haar tweede wereldtitel. De oorbellen hebben veel waarde voor de Wageningse. Hoe zit dat precies?
De wereldkampioene kreeg de oorbel 21 jaar geleden van haar vader, toen ze 18 jaar werd. Haar vader overleed in 2009. Toen ze olympisch kampioene werd, wees Van Vleuten op haar oorbellen. Ze droeg ze ook toen ze in 2016 olympisch wegkampioene leek te worden, maar hard ten val kwam.
Eind november 2021 verloor de Wageningse topsporter een oorbel toen ze onderweg was om een hapje te eten. Via Instagram riep ze toen de hulp van haar volgers in en een dag later leek ze goed nieuws te melden: iemand had haar dierbare oorbel gevonden.
Maar schijn bedroog: "Ik ben er nog steeds naar op zoek", liet ze toentertijd weten via Instagram. "Het lijkt erop dat iemand een stomme grap met me heeft uitgehaald", aldus Van Vleuten.
Maar het kwam uiteindelijk goed rond kerst. De juwelier, die de originele set oorbellen voor Annemiek maakte, kwam met een mooi cadeau. Van Vleuten vertelde: "Een kerstcadeau van Blush, ze hadden de gietvorm van de oorbellen die mijn vader me gaf voor mijn achttiende verjaardag nog. Bedankt voor dit mooie gebaar!"

Ze brengen weer geluk

En de oorbellen brachten zaterdag dus weer geluk. Van Vleuten werd in Australië voor de tweede keer in haar loopbaan wereldkampioen wielrennen.
De juwelier had de gietvorm van haar originele oorbellen nog.
De juwelier had de gietvorm van haar originele oorbellen nog. © Instagram Annemiek van Vleuten