Sport

'On-Nederlands' onthaal van onze volleybalsters in Apeldoorn

De volleybaldames vierden feest in Apeldoorn.
De volleybaldames vierden feest in Apeldoorn. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Met muziek, verschillende dansacts en meer dan duizend man publiek zijn de 24 deelnemende landen aan het WK Volleybal donderdagavond in Apeldoorn gepresenteerd. Vooral toen het Nederlandse damesteam op het podium kwam, ging het publiek los. "Het was bijna on-Nederlands", zei de Achterhoekse volleybalster Myrthe Schoot.
Voor het eerst in de historie wordt het WK Volleybal gehouden in Nederland. Dat werd donderdagavond gevierd in Apeldoorn.
De teams van Kameroen, Puerto Rico, Amerika en natuurlijk ook Nederland werden daar onder groot applaus onthaald door het aanwezige publiek. "Het was wel echt een gekkenhuis als je zo wordt ontvangen, met zo'n entourage", zegt Schoot.

'Dit is toch wel heel vet'

De Achterhoekse kan er nog steeds van genieten. "Normaal zeggen we in de Achterhoek: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Maar dit is toch wel heel vet dat je dit mag meemaken."
Kijk hoe onze volleybalsters worden onthaald:
'On-Nederlands' onthaal van volleybalsters op WK
Dat er zoveel mensen afkwamen op de aftrap van het WK Volleybal doet ook toernooidirecteur Manon Flier goed. "Ik heb sowieso het gevoel dat het volleybal in Apeldoorn heel erg leeft. En Gelderland heeft het volleybal altijd omarmd. Ze houden er hier echt van. En als je dan toplanden in je eigen stad hebt, snap ik wel dat je even nieuwsgierig bent en gaat kijken."

WK begint vrijdag

Na de teampresentatie was er op het Marktplein ook nog een groot openingsfeest. Zo traden Berget Lewis en Kris Kross Amsterdam op. Het WK Volleybal, dat onder andere in Arnhem en Apeldoorn wordt gehouden, begint deze vrijdag.

Zie ook: