Sport

Erik kookt gezond voor de oranjedames

Chef-kok Erik te Veldhuis.
Chef-kok Erik te Veldhuis. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Chef-kok Erik te Veldhuis zorgt voor de Oranje-internationals in aanloop naar het WK volleybal in onder meer Apeldoorn en Arnhem. "Voor topsporters koken is heel dankbaar."
"Wij voeren de energie", zegt Te Veldhuis. "Alle goede voedingsstoffen en de brandstoffen. Natuurlijk maakt het je best trots als je daaraan mag werken."

'Gezonde twist'

"Chef-kok Erik kookt al een aantal jaren voor ons", vertelt international Anne Buijs. "Er is overal een gezonde twist aangegeven", vult collega-international Fleur Savelkoels aan. "De blueberry muffin vind ik heel lekker", voegt Juliët Lohuis toe.
"Voeding is heel belangrijk. Het is de brandstof van de topsporter. Probeer maar eens in een auto weg te rijden zonder benzine. Dat lukt niet. Een topsporter is bijna een Formule 1-wagen en dus helemaal gespecialiseerd afgesteld."
"Het is wel de gezonde versie van de chocolademuffin in de supermarkt", legt Savelkoels uit. "Een topsporter eet natuurlijk de hele dag door. Alleen wordt nauwkeurig uitgerekend welke voedingsstoffen erin zitten."

Zie ook: