Sport

Vitesse-trainer Thomas Letsch onderweg naar Bundesliga

Thomas Letsch moet de nieuwe trainer van Bochum worden.
Thomas Letsch moet de nieuwe trainer van Bochum worden. © Orange Pictures
ARNHEM - Thomas Letsch moet de nieuwe trainer van VfL Bochum worden. Dat zeggen bronnen rond Vitesse. Ook de Duitse krant Bild maakt melding van een bliksemtransfer van de coach van Vitesse.
Letsch liet onlangs nog weten dat hij van plan is om een nieuw elftal te bouwen na de leegloop afgelopen zomer in de selectie. "Ik heb nieuwe energie, er komen nog talentvolle spelers bij en ik heb vertrouwen in een mooi seizoen", liet de Duitser optekenen na de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Eerder zei hij overigens ook juist niet de geschikte trainer te zijn voor een 'overbruggingsjaar.'

Onderhandeling

Bochum kent een tegenvallende start in de Bundesliga en ontsloeg zijn trainer Thomas Reis. De club staat laatste en toont serieuze belangstelling voor Letsch. Die lijkt gretig toe te happen en zelfs al rond te zijn met de hekkensluiter op het hoogste niveau in Duitsland. Zo dreigt Vitesse lopende het seizoen zijn trainer kwijt te raken. Beide clubs zijn momenteel in onderhandeling over een afkoopsom. Het contract van Letsch loopt nog door tot het einde van dit seizoen.

Teleurstellend seizoen

De 54-jarige Letsch is bezig aan zijn derde seizoen. In zijn eerste jaar werd hij knap vierde en haalde Vitesse rechtstreeks Europees voetbal. Dat leidde vervolgens tot een succesvol avontuur in de Conference League waar Vitesse de groepsfase overleefde en indruk maakte tegen ploegen als Andrerlecht, Tottenham en Stade Rennes. De Arnhemse club eindigde in de eredivisie, met veel teleurstellende thuiswedstrijden, als zesde. In de play-offs was AZ in de finale te sterk.
Dit seizoen begon dramatisch. Vitesse won alleen uit bij FC Groningen en heeft pas vijf punten gesprokkeld uit zeven wedstrijden. Zaterdag werd het thuis slechts 1-1 tegen FC Volendam. De kritiek op Letsch nam de afgelopen weken verder toe. Veel supporters zijn van mening dat het na ruim twee jaar tijd is voor een nieuwe hoofdtrainer in Arnhem.
Vitesse, en ook Thomas Letsch, waren maandagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.