Sport

Fans De Graafschap klaar met 'clown' Poldervaart

De dagen van 'Prins Polly' lijken geteld.
De dagen van 'Prins Polly' lijken geteld. © Orange Pictures
DOETINCHEM - Het lijkt erop dat Adrie Poldervaart geen krediet meer heeft bij de fans van De Graafschap. In het stadion waren witte zakdoekjes te zien en op social media eisen veel supporters het vertrek van de trainer, die bijna onderaan staat met de ambitieuze club.
Prins Polly, zoals zijn bijnaam luidt, probeerde sinds zijn aanstelling een band te creëren met de fans. Hij vertoonde zich regelmatig op supportersavonden en organiseerde zelf ook een bijeenkomst. Maar dat blijkt inmiddels niet zoveel meer waard, hij wordt vanwege zijn fanatieke manier van coachen langs de zijlijn door veel fans getypeerd als clown.

Verder naar de afgrond

Bijvoorbeeld door Richard, die op Twitter heel stellig is over de trainer: "Poldervaart, trek je conclusie, Je bent geen hoofdtrainer. Je snapt er niks van. Je staat als een clown te coachen langs de lijn. Poldervaart, houd de eer aan jezelf en pak je biezen, zodat je niet deze club nog verder naar de afgrond brengt."

Ver ondermaats

Mike tweet als volgt over Poldervaart: "Hoe langer je wacht, hoe erger het word vrees ik. Hij zal toch zelf ook wel inzien dat de spelers geen reet uitvoeren wat er verlangd wordt. Tactisch is het ook gewoon extreem ver ondermaats. Alles gaat mis, alles valt uit elkaar. Dit kan een Poldervaart niet meer recht trekken."
Een poll bij Omroep Gelderland, ingevuld door bijna tweehonderd bezoekers van de website, was ook veelzeggend:
Weinig krediet voor Poldervaart.
Weinig krediet voor Poldervaart. © Omroep Gelderland
Harry Walstra heeft nog enig mededogen voor de geplaagde trainer. "Ken Poldervaart niet goed, maar kan best goede trainer zijn. Afhankelijk ook van selectie. Denk dat Vd Meent in '74 ook succes met Oranje had gehad." De Graafschap FIFA is op twitter heel stellig en komt ook met een suggestie. "Tijdperk Poldervaart lijkt erop te zitten! De Graafschap kom op zeg! Durf te voetballen en zorg ook voor een nieuwe trainer die wil voetballen, Kijk in Duitsland! Kijk verder."

Sympathieke Poldervaart

Ronald Kwaaitaal is iets milder. "Jammer dat sympathieke Adrie Poldervaart van De Graafschap nog steeds geen team heeft weten te maken. Tactische keuzes niet altijd te volgen." Bram Jansen vindt ook dat het niet alleen aan de trainer ligt. "De problemen gaan dieper dan 'Adrie eruit'. Er is te weinig voetbalkennis aanwezig op (te) belangrijke posities. Samen dran leuk en aardig maar deze ellende komt niet uit de lucht vallen."

Bijvelds twittert zelf ook

Ook technisch manager Peter Bijvelds krijgt kritiek, maar die is volgens Graaficcs niet de zondebok. "Ik vind dat je dit niet op Bijvelds kan schuiven. Hij heeft Poldervaart alle tools gegeven om er een goed elftal van te maken, en er is 0 progressie te zien. Dat is Poldervaart volledig aan te rekenen…"
De technisch verantwoordelijke man plaatste zelf ook een opmerkelijke tweet na de verloren wedstrijd:
De Toekomst ziet Bijvelds toch ook als schuldige: "In de zomer allebei met vlotte babbels te horen in allerlei podcasts en interviews, maar voorlopig presteren Bijvelds en Poldervaart allebei dramatisch. Het seizoen is gewoon klaar in september. Kan me niet voorstellen dat ze überhaupt nog een kans maken op een periode."
Henkbetuwe weet al wie Poldervaart moet opvolgen: "Wanneer wordt hij ontslagen? En dan Jan Vreman zeker weer aanstellen. Wat een bende daar in #Doetinchem #DeGraafschap."
De jarige Jan Vreman.
De jarige Jan Vreman. © Orange Pictures
Jan Vreman is vandaag overigens jarig, hij wordt 57. Hij wordt op Facebook massaal gefeliciteerd, maar hij krijgt meer te horen, bijvoorbeeld van Jesper Sanders: "Geliciteerd Jan. We hebben je nodig, hopelijk snel weer voor de groep!"
Tot slot nog een tweet van Richard, die helemaal klaar is met de trainer: