Sport

Vitesse adopteert een paard met boetes van spelers

Maximilian Wittek op het geadopteerde paard.
Maximilian Wittek op het geadopteerde paard. © Vitesse Media
ARNHEM - Vitesse-spelers Maximilian Wittek, Tomás Hájek en Nikolai Baden Frederiksen hebben namens de club een paard geadopteerd bij de Bio Manege in Arnhem. Met een cheque van 2500 euro helpt Vitesse zo het paardrijden beter betaalbaar en toegankelijker te maken voor iedereen met een beperking.
Bij de Bio Manege kunnen kinderen en volwassenen met een beperking paardrijden met speciaal opgeleide instructeurs. Zij kunnen natuurlijk ontspannen van het paardrijden, maar het heeft ook een therapeutische werking.
Vitesse heeft bij de Bio Manege het paard 'Classsic' voor een jaar lang geadopteerd. De club neemt zo de verzorging van het paard voor haar rekening. De adoptie wordt betaald uit de boetepot van de eerste elftal-spelers. Die eerder ook al werd gebruikt voor een gift aan het buitenspeelterras voor het Kindercentrum van het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate.

'Iedereen verdient sport'

De Duitse linksback Maximilian Wittek nam plaats op Classic en noemt het beest 'een prachtig paard, dat ingezet wordt voor belangrijke doelen'. “Wij vinden dat iedereen sport en plezier verdient. De Bio Manege verricht ontzettend goed werk om dat mogelijk te maken. Daar willen wij als team in ieder geval ons steentje aan bijdragen."
En natuurlijk zijn ze bij de Bio Manege blij met de steun van Vitesse. "Hierdoor kunnen wij ons blijven inzetten voor mensen met een zichtbare of onzichtbare handicap die willen paardrijden bij ons."